Maksimum 880.000 TL'ye Otomatik Araç Tavsiyeleriniz / Kararsız Kaldım Fikirlere Açıgım

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Han007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Han007

Tolgahan
Senkromeççi
6
Marka
Citroen
Öncelikle Herkese Merhaba,

Uzun yıllardır otopark takipçisi biri olarak yeni araca geçmenin verdigi kararsızlık ile foruma katılmış bulundum.

Aktif olarak 2019 1.2puretech 82hp Cıtroen C-Elysee kullanıcısıyım. aslında aracı seviyorum fakat artık otomatik ve biraz daha güçlü bir araca geçmek istiyorum.

Aklımdan geçen araçlar başlıca bu şekilde:
1-2014 BMW 116i 136hp
2-Renault Clio 1.3tce 130hp
3-Seat Leon 1.2tsi 110hp ( bu araç manuel alınabiliyor )
4-Seat ibiza 1.0eco tsi 115hp ( bu aracı otomatik alabiliyorum bütçeyle )

Bütçem ortalama 840-880k arası. Manuel Leon almak ile Otomatik daha düşük km ve daha yeni üretim yılı olan İbiza arasında gidip geliyorum.

Forum da ki herkesten fikir ve araçlar hakkında bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Teşekkür ederim
 
Merhaba,

Açıkçası beklentilerinizide yazarsanız çok daha kolay bir seçim olur. Örneğin uzun yol çok yapıyor musunuz ? Yoksa yılda bir kere mi ? Beklentiniz konfor mu ? Donanım mı ? Yol tutuş mu ? Gibi gibi..

Leon 1.6 tdi dsg o bütçelere gelecektir çok rahat diye düşünüyorum. Siz kriterleri yazarsanız, öncelikleri yazarsanız ona göre öneride daha rahat bulunabilir.
 
Beklentileri belirtmeniz gerektiği konusunda hemfikirim.

Yazmış olduğunuz dört seçenek arasından ben olsam Clio 1.3tce 'yi tercih ederdim. Anormal performans, yeterli sürüş konforu, rahat iç mekan, makul tüketim, diğerlerine göre daha düşük yürütme maliyeti gibi sebeplerden...
Ama sizin beklentilerinizi bilemiyoruz.
 
C elysse'den sonrası için

1- BMW alırsanız ilk zamanlar "ne iyi etmişim de bunu almışım" dersiniz. Kalite hissi acayip gelir. Cicim ayları kısa sürer. Abuk subuk ve oldukça maliyetli problemlerle yüzleşince işin rengi değişir. Yeni nesil BMW motorlarından gerçekten bir halt olmuyor uzun vadede.
2- Clio bence buradaki en mantıklı tercih. Motoru da şanzımanı da bilindik üniteler. Ibiza yerine tercih edilir.
3- Sadece ek hacim ihtiyacı varsa Leon denilebilir.
 
1.2 TSİ + Manuel Leon yerine şu araba düşünülebilir.
2.elde biraz niş bir model olarak kaldı.

Performans olarak 1.3 TCE Manuel Megane'ları geçtiğini gördüm grupta (kendim denemedim) , tüketimi de düşük. 6-7 litrelerle çok rahat biniliyor.


Onun dışında Clio otomatik sanırım. En mantıklı seçenek.

1.0 eco-tsi İbiza DSG şu kombinasyondaysa ; Boş bir Leon yerine tercih edilir. Bu araba 2017 modelmiş , 7 yıllık DSG garantisi bitmek üzere. Daha yenisi bulunabilir aynı rakama.


BMW , alınan fiyata göre düşük kilometrelisi ya da kombinasyon olarak bir şekilde emsallerinde ayrılanı denk gelirse risk alınabilir.
Şu ikisi ilgimi çekti ;


 
Son düzenleme:
Öncelikle belirtilen fikirler için teşekkür ederim.

Önem verdigim şey performans. aslında evde 1.6multijet egea var 130hp çok keyifli araç fakat egea'ya binmek istemiyorum tarz olarak araç çok şirket işi..

Hem tarz hemde az da olsa yürüyen bir araç alma niyetindeyim. 1.3 tce clio için rektifiye olmadıgı ve niyeyse içten içe motorun kendini çabuk yiyecegi düşüncesi var bende.

Farklı araç önerilerine açıgım
 
Ayrıca beklentilerimi belirtmem gerekirse;

Beylikdüzünde yaşıyorum istanbul içinde gezmek isteyince malum ortalam 40-50km yol yapmam gerekiyor ve tüm trafigi çekiyorum (otomatik olması hayat kurtarır)

Seri kullanmayı seviyorum c-elysee'mi satma sebebim tamamen performansı yoksa araçla güzel bir bag kurmustuk :)

Uzun yol yapacagımız zaman egea ile yapıyoruz kendi aracım uzun yol yapmıyor.

Şehir içinde kullanabilecegim tarz hafifte seri ve otomatik kombinasyonunda bir araç arıyorum açıkcası. Buna en uygun sanırım otomatik bir Leon olabilir fakat hangi motor seçenegi daha uygun olur bilemiyorum bu bütçede.

Alacagım aracın kilometresi 70k km geçmemiş olması ve hatasız boyasız olması da ayrı bir beklentim..
 
Merhaba, 1.4 benzinli Alfa romeo mito düşünebilirsiniz. Hem bütçenizin altında hem bahsettiğiniz modellerden daha güçlü motora sahip ve daha dinamik bir araç. Ben 2 ay önce 170 beygirlik QV modelini test etme şansı buldum ve bütün gün yüzüm istemsizce gülmüştü bence fiyatına göre alınabilecek en iyi araçlardan biri.
 
Bu seçenekler arasında, benim oyum bakımları düzgün yapılmış (mümkünse yetkili servis bakımlı) Clio 1.3 Tce olurdu. Araç güçlü olunca hiçbir fark olmamasına rağmen 1.0'lara göre daha kaliteli bir araçtaymış gibi hissettirmişti bana kullandığımda.
 
Merhaba, 1.4 benzinli Alfa romeo mito düşünebilirsiniz. Hem bütçenizin altında hem bahsettiğiniz modellerden daha güçlü motora sahip ve daha dinamik bir araç. Ben 2 ay önce 170 beygirlik QV modelini test etme şansı buldum ve bütün gün yüzüm istemsizce gülmüştü bence fiyatına göre alınabilecek en iyi araçlardan biri.
rahat satılacak piyasa aracı olması daha iyi olur.. mito güzel bir araç ama alfa alıp satmak zor

ek olarak

1.3tce megane hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum