Bölüm 1
Bildiğiniz Otomobil Alış Süreci Ama Benim İlkim
Aracımı alış hikayem ve şuan ki ilişkimiz hakkında kendimede not niteliğinde buraya başlık açıyorum.
2021 yılına girdiğimiz ilk haftalarda işlerimide yoluma koymamla beraber bir araç almaya karar verdim. Kafamdaki listede Legacy 2005-7 / Accord 2005 veya 98 / Prelude son 2 jenerasyon ve son olarak bugünün konuğu olan aracım Mazda Lantis vardı.
Bu araçların ortak noktası ise canım ülkemin vatandaşlarının yaklaşmaktan korktukları parçası yoktur vs. gibi binbir türlü bahanelerle iteledikleri araçlardı. Ben biraz daha duygusal bakıyordum açıkcası yolda görmekten zevk alacağım arabalardı bunlar hepsinin ortak noktası sanırım Yalın ,Görece farklı ve Japon araçları olmasıydı. Japon otomobillerini zaten seviyordum ancak birde biraz yaşı olan araba alacağım için açıkcası biraz daha basit yürüyeni olan arabalara yönelmiştim subaru hariç . Kafamda klasik japon sorunsuzluğu, sorun olsa bile basit araçlar olacaklarından çözümleriminde hızlı olacağı denklemi vardı.
Önceliğim hep otomatik vitesten yana oldu istanbulda Nissan Note (ailemin arabası) kullanmaktan dolayı manuelden bezmiştim ve birde mümkün olduğunca düşük kilometre olmasıydı. KM takıntım aslında yok ama mantıksal olarak baktığımızda motor ve şanzıman sorunları halledilir ancak arabanın en ufak vidasına kadar tüm şase ve en ufak parçada o km yi yapıyor. Teknik olarak km si düşün olan araba bana max motor ve şanzıman sorunu çıkartırdı genel bi rahatsızlık konforsuzluk yaşamazdım.
Gel zaman git zaman kafamdaki arabaların hepsinin piyasası hızlı bişekilde yükseldi.Ayrıca düşük km accord ve legacy bulmak neredeyse imkansız preludelarında neredeyse hepsi aşırı kötü durumdaydı. Birgün kalktım ve 146 binde otomatik temiz sımstok bi lantis gördüm ayrıca bütün modeller hızlı yükselirken lantislerin piyasası hep düşüktü muhtemelen insanlar parça vs den korktukları için.. Ertesi gün direk gittim arabaya baktım ve birkaç tanıdığım ustaya danıştım ve onayı aldım biz bu arabayı çok rahat yürütürüz zaten temiz dediler. ve ertesi gün kendimi noterde buldum.
Açıkcası ilk aldığımda dış kozmetiği biraz kötü durumdaydı tamponlarında çatlaklar yan kapıda avuç içi kadar biyerde sürtme vardı elimde birkaç fotoğraf var ama detaylar çok belli değil ve her açının fotoğrafı yok ilk günlerinin.İç trimleri nerdeyse mükemmel durumdaydı, bunun dışında yürüyen olarak vs gayet iyi durumdaydı ancak ciddi bir titreme vardı direksiyonda Tanıdığım ustamla gitmiştim almaya o motor kulakcıklarını değişince geçer bu %90 ondandır demişti. Harici bir sorun göremedik araçta. Veee aracı aldıktan sonra macera başladı...
NOT : Bölüm Bölüm İlerleteceğim Kendime Not Niyetinde Yazıyorum Olurda bu Hikayede Bana eşlik etmek isterseniz sizlerle de burada buluşmuş oluruz =D