HABER McLaren'in 1:1 oranlı Lego otomobili

aliserdar

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
143
104
1,085
28
McLaren, Formula 1 takımı olmaktan çıkıp otomobil markasına dönüşmeye karar verdiğinde kafalarda pek çok soru işareti oluşmuştu. Firmanın daha önceden 386 km/h hızına ulaşabilen “F1” isimli bir otomobili vardı ama McLaren’in asıl isteği seri üretime geçmekti.

Firmanın yaptığı çalışmalar sonucu 2011 yılında MP4-12C isimli spor otomobili piyasaya çıkmış oldu. Ultra hafif karbon ve alüminyum’dan üretilen “Monocell” şasisi, süspansiyon sistemi ve 600 hp üretebilen 3.8 litrelik V8 motoru ile belki mükemmel değildi ama sahip olduğu viraj ve hızlanma performansı zamanının bir adım ötesindeydi.

mclaren-mp4-12c-rolling-chassis-2-7.jpg


Piyasaya çıkışından bu yana sürekli geliştirilen otomobil şu anki haliyle yeryüzündeki en iyi birkaç süper otomobilden birisi. İsimler ve tasarımlar değişse de 675LT gibi pist odaklı bir McLaren ile orijinal MP4-12C arasındaki farklar minimum düzeyde kalmış. Bu da McLaren’in ilk nesil süper otomobilini mükemmele yakın ürettiğinin bir göstergesi.

Şimdi ise efsaneleşen o altyapıyı yani şasiyi satın alabilirsiniz. Ferrari’ler üzerine uzmanlaşmış Charles Pozzi tarafından Fransa’da satışa sunulan 12C şasisi kısmen çalışır durumda. MP4-12C piyasaya çıktığında üretilmiş olan şasinin kendisi, ön ve arka süspansiyon parçaları ve koltuğu orijinal ancak motor, şanzıman ve yürüyen aksam şasinin üzerine sonradan takılmış parçalar.

MP4-12C’nin piyasaya çıkışı gibi şasisini bu halde görmek de akıllarda birçok soru uyandırıyor; bu halde mi saklardınız? ne gibi değişiklikler yapılabilir?. Eksik olan parçaları tamamlayıp çalışan bir otomobile dönüştürmek iyi bir fikir gibi görünüyor veya Ferrari 458 Italia gövdesini bu şasiyle birleştirmeye ne dersiniz?

1 arasında 10











Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım