Bahsettiğiniz kasa c180 ile ilgili olumsuz yapabileceğim tek yorum direksiyon sistemidir. Yüksek hızda bile fazlasıyla yumuşak kalabiliyordu ki bu da beni bazen tedirgin ediyordu. 1.6 156'lık olanlarının performansı nasıldır bilemem fakat ben 1.8 156'lık modelleri kullandım ki performansı oldukça tatmin ediciydi. Yakıtı ise 10 litrenin altına düşürmek zor şehir içinde.
Bi xenon farları kullandığım ve gördüğüm en iyi bi xenon diyebilirim. Karşıdakini rahatsız etmeden dağı taşı tepeyi aydınlatıyor. Gecenin zifiri karanlığında otobanda 180-200 ile tek eliniz direksiyonda yol almanızı sağlayacak rahatlıkta, net ve uzağı aydınlatıyor. İşçilik mükemmel seviyede. Aracın herhangi bir yerinden trim sesi duyduğumu hatırlamıyorum. Arkadan itiş olduğundan dolayı her kavşak ve dönüşte gazı biraz fazla kaçırırsanız yanlıyor, yer ıslaksa zaten garanti yanlıyor. Bunu seven çok ama benim hoşuma pek gitmez.
Açıkçası bmw 3'ün o motor kombinasyonunu hiç kullanmadım. Fakat c180 gerçekten kaliteli araç diyebilirim.