HABER MINI Countryman hibrit tanıtıldı

sailorlock

Profesör
7 Eyl 2016
105
57
1,035
MINI firmasının ilk hibrit modeli olacak olan Countryman’in yakın zamanda tanıtılması planlanıyor. E kısaltması ile satışa sunulacak olan modelin MINI severlerin büyük ilgi ile karşılaması bekleniyor. Otomobille ilgili detaylar ne olarak paylaşılmasa da içten yanmalı motorun ön lastiklere güç ileteceği, elektrik motorununsa arka lastiklere güç iletip aracı dört tekerden çekişli olarak piyasaya sürüleceği söylentiler arasında. Hibrit Countryman ilk çalıştırıldığında elektrik motorunu kullanıcak ancak 125 km/s hıza ulaştığında elektrik motorunun yerine benzinli motordan yararlanarak.

Countryman E’nin BMW 225xe modelinde kullanılan şaseye sahip olması bekleniyor. Bu da yüksek olasılıkla 1.5 litrelik, 3 silindirli benzin motorunun elektrik motoruyla birlikte çalışması anlamına geliyor. Bu kombinasyonda BMW mühendisleri 225 beygir güç ve 385 Nm tork elde etmişti. MINI’de ise bunun biraz daha geliştirileceği de söylentiler arasında. 7.7 kWh’lık piller ise arka koltukların altına yerleştirilmiş. Hatırlatmakta fayda var ki BMW 225xe modelinde elektrik motorunun benzinli motor hariç menzili 41 kilometre.

Firma tarafından otomobilin performansına yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı ama BMW 225xe 0-100 km/s hızlanmasını 6.7 saniyede gerçekleştiriyor ve 202 km/s maksimum hıza sahip. Bataryaların full şarjı ise 3 saat 15 dakika sürüyor ancak bunu hızlı şarj sistemiyle bir saate kadar indirebiliyorsunuz. Aynı rakamların yüksek olasılıkla MINI için de geçerli olacak.








Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım