AÇIK mini countryman ilk başta mavi duman atıp kesmesi

caner yılmaz

caner yılmaz
Düz Yol Gazcısı
10 Eki 2022
45
8
145
20
eskişehir
Marka
Opel
abiler merhaba daha önceden böyle bir konu açtıydım ama sorunu tam bilmiyordum şimdi tam öğrendim abimler almanyadan mini countryman 1.6 184 hp 4x4 araç aldılar ama başta farketmemişler araç kalkışta ve tapagaz yaptığında mavi duman atıyor 1 saniye felan sonra biraz kullanmışlar benzin bitmiş yeni benzin almışlar benzin aldıktan sonra kesmiş mavi dumanı 2 tane ustaya gitmişler 3-4 k euro masraf var demiş felan sizce neden olabiir?

araç mini countryman 1.6 184hp(R60 motor kodu) 4x4
km 113.000
 

Otto Çevrimi

Panpa
Destekçi
3 Eki 2016
1,633
1
5,130
4,070
Kocaeli
Marka
Alfa Romeo
Rölantide uzun süre bekledikten sonra veya şehiriçi sürekli sakin dur kalk trafikten sonra sert kalkınca da yapar. Muhtemelen turbo yağ kaçırıyor.

Her zaman yapmaz. Bir süre, biriken yağı yakamayacak kadar düşük egzoz sıcaklığında takılınca biriktirir. Gaza basınca hepsi yanar ya da emmeden çekip yakar, aynadan bakıldığında duman görülür. Sürekli sıkıştırınca yağ kokusu da gelebilir. Muhtemelen gaz kelebeğine giden hortumu sıyırıp bakınca iç yüzeyinde yağlanma vardır.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım