AÇIK Motor Rektifiye ve Bitmeyen Süreç

undefinedvoid

Mert Gedikli
Taklacı Güvercin
44
29
Marka
BMW
Merhaba,

aracımı rektifiye yaptırmak için bir BMW ustasına bıraktım. Kendisini biliyorum, takık manyak bir adam. Birçok aracın sorununu çözdüğünü, yaptığını bizzat gözlerimle gördüm.

Kurban bayramından 1 hafta önce aracı kendisine teslim ettim ve rektifiyeye başladı. Araçtaki sorun şuydu ;

1) Yağ ve su kaçakları vardı. Su kaçağı için önceden tüm ahtapot boruları ve gerekli su tertibatını değiştirdim ama çözüm olmadı. Yağ kaçakları da genelde contalardan vesaire falandı onları halletmiştik.
2) Araçda LPG vardı ve söktürdükten sonra ara ara arızaya düşüyordu. Basit bir motor lambası değil, yarım motor lambası yakıyordu ve çekişten düşüyordu 1.0 clio gibi oluyordu.

Düğün öncesinde başıma iş çıkartmasın diye rektifiye istedim, her şeyi a'dan z'ye değişti vesaire. Araç çalışır haldeydi onlarda, daha sonra ben muayeneye girmek için gerekli elektriksel işlemlerin yapılmasını istedim. Amerikan, lambalar vs. Bir de sağ ön yolcu koltuğunda airbag arızası vardı onu çözmesini istedim.

Ne olduysa elektrikçiye gidip geldikten sonra araç hafif hafif sarsılmaya başlamış. (Bu süreçte hala araç tamircide, bana anlatıyor olayları.) . Keza elektrikçiye giderken vesaire aracın tüm videolarını, fotoğraflarını da atmıştı çalışmada bir sorun görmedim. Trafikte de normaldi, rölanti vesaire iyiydi.

Usta da huylanıp tekrar açtı motoru, kontrol etti vesaire. 3. gözde ateşleme var, yakıt var ama yanma yok. Bujiler simsiyah çıkıyor. Değiştiriyor, takıyor yine simsiyah. Önce beyinciye gitti, beyin resetlendi, değişti, çıkma takıldı, yazılım denendi vesaire tüm arıza kayıtları ve önceden silinmiş dosyalar yenilendi. Yazılımsal olarak bir sorun kalmadı. Beyinde de arıza vardı onu da yaptılar falan.

Tekrar birleştirdiler, bu sefer daha çok titreme başladı. Tekrar kapak açıldı, rektefiyeye gitti, kompresyon kaçağı varmış onun için tekrar sübap boyları ayarlandı, kapak kontrol edildi vesaire ama yok. Hala araç tekliyor.

Başka BMW servise gitti, geldi her şey normal diyorlar ama araç yine titremeye devam ediyor.

Bu süreç 2 ay sürdü, düğünüme 1 ay kaldı ve araçsız bir şekilde bir yandan çeyiz, ev tadilatı, alışveriş vesaire yapmaya devam ettim ve yoruldum. Hem düğün, hem araba hem başka şeyler artık yormaya başladı. En çok da 2 aydır çıkaramadığımız arabaya artık canım yanıyor.

Ne yapacağım ne edeceğim bilmiyorum. Doğukan Manço'ya yazdım, bir usta önerdi. Arıyorum, hiç boş vakti yok. Bosch Car Service Çağdaş'ı önerdiler, arıyorum hep dolu.
Başka ustalar önerdiler, arıyorum yine dolu yine dolu.

260-270 bin ₺ masraf yaptım ama artık 1 kuruş harcayacak gücüm kalmadı. Aracı satmak istedim, 350 bin verdiler. Aracı yaptırmak için de borç almıştım zaten. 80-90 bin para kalıyor mantıklı gelmiyor. Ne yapacağım, neye gideceğim bilemedim.

Belki bir usta, uzman, işinin ehli beni ne yapmam gerektiğine dair yönlendirebilecek birisi vardır diye buraya yazmak istedim.

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Geceleri uyuyamaz hale geldim. Bu rektifiye ve motor olayını nasıl çözeceğim ben?
 
Geçmiş olsun. Hiç enjektöre bakıldı mı? Yakıt beslemesindeki bir sorundan da böyle sıkıntılar olabilir.
Ateşleme için kablolar kontrol edildi mi? Buji kablosunda bir kısa devre vb. bir sorun, bujiyi çok kısa sürede bitirebilir.
 
Geçmiş olsun. Hiç enjektöre bakıldı mı? Yakıt beslemesindeki bir sorundan da böyle sıkıntılar olabilir.
Ateşleme için kablolar kontrol edildi mi? Buji kablosunda bir kısa devre vb. bir sorun, bujiyi çok kısa sürede bitirebilir.

Sözüm ona bakılmış. Beyinden okunan verilerde de sorun göremiyoruz diyorlar 3-4 tane yer gezdi araç. Ateşleme seti komple değişti bujisi, kablosu, enjektörü vesaire. Yakıt deposu dahil söküldü ama orada bir şöyle gözükmüyor.


Sandık motor ne kadar ki böyle bir para harcayıp verim alamıyorsunuz çok ilginç. Allah kimseyi sanayiye kardeş etmesin.

Yaklaşık 7 bin € civarına geliyor diye gözüküyor. Fiyat teklifi aldığımızda 380 civarlarında denmişti o yüzden vazgeçmiştik.

Birkaç yerle görüştüm ama herkes dolu, kime tanıdık diye gitsek başımıza bir iş geliyor.