İstanbul şartları o gün 2 dereceydi hava sıcaklığıÇok soğuk havalarda -20 ve daha düşük sıcaklıklarda birazda kalın yağ varsa birçok otomobil bu uyarıyı verir. Rusya'nın özellikle kuzey bölgelerinde (St. Petersburg), Alaska'da, Kanada'nın kuzey bölgelerinde çekilmiş cold start videolarının bazılarında görürsünüz hatta.
Ama şu anda Türkiye'de doğu iller hariç o kadar soğuk yok. Motor yağına baksaydınız. Belki yağı azaltmış olabilir. Ekleme yapıp devam edersiniz.
Yağda azalma yoksa yağ basıncını ölçen sensörde sorun olabilir.
Aklıma ilk gelenler bunlar. Kontrol etmeden yola çıkmayın.
Hayır değildi ve ben dışardan yeni gelmiştim arabayı tam otoparka sokarken 1 attim o anda stop ettiMotor soğuk muydu?
fullden biraz azdı doluyduAlakasız olabilir ama yakıt seviyeniz çok düşük müydü?
Yine oldu aynısı haklısınız devri tutturamamisimTitreme yaparakmı stop etti yoksa direk belirti göstermedenmi gitti
Aklıma ilk gelen debriyaj kacırmanız ikinci olasılık olarakta rolantiyi ayarlayamadığı için stop etmesi geldi.
Çok soğuk havalarda -20 ve daha düşük sıcaklıklarda birazda kalın yağ varsa birçok otomobil bu uyarıyı verir. Rusya'nın özellikle kuzey bölgelerinde (St. Petersburg), Alaska'da, Kanada'nın kuzey bölgelerinde çekilmiş cold start videolarının bazılarında görürsünüz hatta.
Ama şu anda Türkiye'de doğu iller hariç o kadar soğuk yok. Motor yağına baksaydınız. Belki yağı azaltmış olabilir. Ekleme yapıp devam edersiniz.
Yağda azalma yoksa yağ basıncını ölçen sensörde sorun olabilir.
Aklıma ilk gelenler bunlar. Kontrol etmeden yola çıkmayın.