Motosiklet mevzusu hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vwgti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vwgti

Profesör
103
Arkadaşlar özellikle son zamanlarda motosiklet-otomobil sürücüleri arasında ciddi bir anlaşmazlık var gördüğünüz üzere. Bu konuyla alakalı görüşlerimi belirtmek istedim. Öncelikle şunda bir anlaşalım, trafikte herkes birbirine karşı olabildiğince anlayışlı olacak. Evet bazen hepimiz sinirlenebiliyoruz, kötü bir gün geçirebiliyoruz ama bunu başka insanlara hissettirmemeliyiz. Bu uzar gider o yüzden genel olarak anlayışlı olmalıyız diyor ve esas konumuza geçiyorum. Çevremde birçok motosiklet sürücüsü var ve tanıdığım, tanımadığım motosiklet sürücülerinin çoğu(bakın hepsi demiyorum) efendi insanlar. Trafikte maruz kaldıkları olayları biz otomobil sürücüleri olarak %10 unu ya yaşıyoruz ya yaşamıyoruz. Ben bisiklet sürerken dahi yer yer korkuyorum adamlar 7/24 hanzo minibüsçülerin, keko taksicilerin, makas atan apaçilerin arasında hayatta kalmaya çalışıyor(genelleme yapmıyorum minibüsçü ve taksicilere lütfen yanlış anlaşılmasın ama hepimizin bildiği üzere aralarından çıkan kötü sürücüler az değil.). Bunun çözümü olarak kasklarına go-pro takmaya başladılar ve şahsi fikrim bunun çok çok doğru olduğu yönünde. Ama!!! özellikle son birkaç aydır bu go-prolarla çektikleri videoları yersiz olarak mağdur edebiyatı yaparak izlenme alma taktiği başta motosiklet sürücülerine büyük zarar vermektedir, otomobil kullanıcılarının da canını sıkmaktadır. Bunu engellemesi gereken kişiler yine motorcular arkadaşlar. Lütfen gereksiz yere mağdur edebiyatı yapanları uyarın, en ufak bir hatada ayna kırma olayını önleyin, emin olun daha fazla gerginliğe lüzum yok dünyada. Daha yazılabilecek çok şey var ama önemli olan noktaya değindiğimi düşünüyorum biraz aceleyle yazdım kusura bakmayın(imla hataları vs. olacaktır illaki :) Bütün motosikletçi arkadaşlara selamlar. Utkucum seviyoruz seni de :)

Özellikle son zamanlarda yayınlanan motosiklet kullananların saçma videoları yüzünden bazı insanlar motosiklet kullananların hepsinin öyle olduğunu zannediyor ve motorculara karşı kin besleyenler bile var.
Mesele motorcu, arabacı,taksici falan olmak değil adam ve insan olabilmek bence
Her alanda insanların iyisi de var kötüsü de

Sorun sadece motorcuların değil. Bence tüm sürücülerin ehliyetleri geri alınıp sonra tekrardan sınav yapılmalı. Ama şimdiki sınavlar değil daha zor sınavlar. Motosiklet sürücülerinin de eğitime ihtiyacı var. Arabaların çok yakınından geçiyorlar. Araba da şeridinden gidiyor ve sağına soluna bakmıyor. Düzgün motosiklet sürücülerini ayrı tutuyorum ama çoğu motosikletlilerin ehliyeti geri alınmalı ve verilmemeli.

Sorun ne motorcular da ne de arabalarda sorun İNSANLARDA hoşgörü ve saygı yok.
kuralların kesin olup herkesin bilmesi lazım mesela motorların aralara girmesi yasak olsun veya olmasın doğru yada yanlış ama bir kural olsun sonradan tartışma çıkmasın arabacının orada ne işin var veya motorcunun bu motor aradan gider diye

Arkadaşlar özellikle son zamanlarda motosiklet-otomobil sürücüleri arasında ciddi bir anlaşmazlık var gördüğünüz üzere. Bu konuyla alakalı görüşlerimi belirtmek istedim. Öncelikle şunda bir anlaşalım, trafikte herkes birbirine karşı olabildiğince anlayışlı olacak. Evet bazen hepimiz sinirlenebiliyoruz, kötü bir gün geçirebiliyoruz ama bunu başka insanlara hissettirmemeliyiz. Bu uzar gider o yüzden genel olarak anlayışlı olmalıyız diyor ve esas konumuza geçiyorum. Çevremde birçok motosiklet sürücüsü var ve tanıdığım, tanımadığım motosiklet sürücülerinin çoğu(bakın hepsi demiyorum) efendi insanlar. Trafikte maruz kaldıkları olayları biz otomobil sürücüleri olarak %10 unu ya yaşıyoruz ya yaşamıyoruz. Ben bisiklet sürerken dahi yer yer korkuyorum adamlar 7/24 hanzo minibüsçülerin, keko taksicilerin, makas atan apaçilerin arasında hayatta kalmaya çalışıyor(genelleme yapmıyorum minibüsçü ve taksicilere lütfen yanlış anlaşılmasın ama hepimizin bildiği üzere aralarından çıkan kötü sürücüler az değil.). Bunun çözümü olarak kasklarına go-pro takmaya başladılar ve şahsi fikrim bunun çok çok doğru olduğu yönünde. Ama!!! özellikle son birkaç aydır bu go-prolarla çektikleri videoları yersiz olarak mağdur edebiyatı yaparak izlenme alma taktiği başta motosiklet sürücülerine büyük zarar vermektedir, otomobil kullanıcılarının da canını sıkmaktadır. Bunu engellemesi gereken kişiler yine motorcular arkadaşlar. Lütfen gereksiz yere mağdur edebiyatı yapanları uyarın, en ufak bir hatada ayna kırma olayını önleyin, emin olun daha fazla gerginliğe lüzum yok dünyada. Daha yazılabilecek çok şey var ama önemli olan noktaya değindiğimi düşünüyorum biraz aceleyle yazdım kusura bakmayın(imla hataları vs. olacaktır illaki :) Bütün motosikletçi arkadaşlara selamlar. Utkucum seviyoruz seni de :)
Mevzu zaten önce insan olabilmekte. herkes illa ki kural ihlali yapıyor bunun önüne bu ülkede geçmek imkansıza yakın. Sizin de tabir ettiğiniz o hanzo insanlar aramızda fazlasıyla mevcut. Yakın arkadaşlarım motor kazası geçirdi kimi kendi hatası yüzünden kimi ise o hanzo insanların yüzünden kaza yaptı. Motor kullanan arkadaşları yolda fark edelim ettirelim bakın bu doğru bişey desteklerim sonuna kadar. Ama ilk kural önce kendi canını düşünerek hareket edecek. Sonra başkasına hata arayacak. geyik başlığındaki şu video

Bekliyordum böyle bir şey...
Motosikletlinin biri taksinin aynasını kırmış, taksicide bunun üstüne motosiklete vurmuş. Yer Edirnekapı/İstanbul.
ben taksicinin yerinde olsam ve istemeden yaptığım bi hata olduysa aynı şeyi yapardım büyük ihtimalle. her ne kadar haklı da olsan kimsenin malına canına zarar vermeye çalışmayacaksın. Hatalıysan özrünü dile hoşgörülü ol alttan al konu kapansın. bu her 2 taraf içinde geçerli. haksız olan üste çıkmaya çalışmayacak haklı olan da hoşgörülü olacak. Benim görüşüm bu. Herkes birbirine saygı duymak zorunda.

Sorun yaşanmaması için gerekli tek bir şey var, kurallara uymak. Yaya, 2 teker, 4 teker, 4+ teker hiç farketmez. Kurallara uyuluyorsa sorun yaşanmayacaktır. Mesela ben de motosiklet kullanmayı, virajdan viraja atmayı veya motorla sakince gezmeyi çok sevsem de motorcuların aralara sürekli girmeye çalışmasına ben de kıl oluyorum, böyle bi kural yok, yasadışı bir sey ve bundan dolayı çok fazla sorunlar yaşanıyor. Bu ve daha fazla kural bunların hepsi bi düzen için var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...