Selamlar, anladığım kadarıyla makyaj öncesi manuel F20 116d ED'lerde triger zinciri yağ pompasıyla vs. birlikte motor şanzıman araçtan inerek değişiyormuş. Yine duyduğum kadarıyla 120 binden sonra 150 bini görmeden zincir sesi başlayabiliyormuş. Güncel bir konu aradım ancak bulamadım, bu araçların ağır bakımı için günümüz fiyatlarıyla ortalama ne kadar bir bütçe ayırmak gerekir? Aracın durumuna, turbosuna, gidilen yere göre vs. bu fiyatın çok değişeceğini biliyorum ama ortalama günümüz fiyatlarıyla kaba saba bi hesapla yürütüp yürütemeyeceğimi anlamaya çalışıyorum. Bu ağır bakım haricinde bilinen pek kronik bişey de okuyamadım varsa tavsiyeniz/deneyminiz onları da okumak isterim. Teşekkürlerr
N47D20'yi 115000 km kullandık ve akrabamıza sattık.
Zincir bakımını da 158.000 km'de biz yaptırdık.
Zincir bakımı ucu çok açık, 15000 TL'ye de bitirebilirsiniz, 150.000 TL'ye de.
Ben hazır sökülüyken ustamla da karar vererek (ankara'da iseniz tavsiye ederim) hazır motor sökülüyken gerekli tüm her şey yapılsın diye parça listesini kabarık çıkarttık ancak iyi ki de öyle yapmışız. Halen en ufak sorun ve yağ terlemesi olmadan biniliyor.
Motor sökülmüşken: enjektörleri kontrole/temizliğe gönderdik, turboyu kontrole ve kurum temizliğine gönderdik, difransiyel yağını değiştirdik, şanzımanı komple yağ değişimini yaptırdık, motor kulakları iyiyken orijinallerle değiştirdik, tüm contaları yeniledik, yağ pompasını değiştirdik vs vs.
Böyle olunca 2021 temmuz'da 27.000 TL para vermiştik tüm her şeye (yanlış hatırlamıyorsam).
Ama üstüne yaklaşık 80000 km yapılmasına rağmen en ufak sorunsuz biniliyor.
Sizin motor için de bu geçerlidir ancak detaylı bakım tavsiyemdir, zincir seti değiştir geç yaparsanız sonrasında gene uğraştırabilir.
Ek olarak kesinlikle eksantrik zincirlerine ek yağ pompa zincirini de değiştirin derim.