HABER Nico Hulkenberg gelecek sezon Renault'da!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Formula 1’de yarışan Force India pilotu Nico Hulkenberg, 2017 sezonu için Renault F1 takımıyla sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz yıl Force India ile olan sözleşmesini 2 sezon daha uzatan ve 2017 sezonunun sonuna kadar kontratı bulunan Alman pilot ile ilgili Renault’un sözleşme teklif ettiği iddia edilmişti. Bugün Force India ve Renault’dan ayrı ayrı yapılan açıklamalarda Alman pilotun gelecek sezon sarı-siyahlı takımda yarışacağı resmen duyuruldu. Renault anlaşmanın maddi değerleri ile ilgili detay vermezken 29 yaşındaki pilot ile yapılan anlaşmanın 2017 ve 2018 sezonlarını kapsayacağını belirtti.

Nico Hulkenberg transferi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her zaman motor sporları dünyasında önemli bir oyuncu olan Renault Sport Formula 1 Takımı’na katılacağım için çok mutluyum. Renault ailesinin bir parçası olarak aracımızı geliştirmek ve yeni başarı sayfaları yazmak istiyorum.”

“Küçüklüğümden beri bir fabrika takımında sürme hayalim olmuştur. F1’deki yeni düzenlemelerin takımımız için yeni fırsatlar sağlayacağına inanıyorum. Bu aileye katılmak için hepimiz sabırsızlanıyoruz.”

“Sezon sonunda Force India ile markalar şampiyonasında dördüncü olmak için bütün gücümle çabalamaya devam edeceğim. Force India ekibi tarihinin en büyük başarısını alacak ve bu benim için harika bir final olur. Takımıma bana bu şansı sunduğu için minnettarım.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Alman pilotun takım arkadaşı ise henüz belli değil. Takımın mevcut pilotları Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer’den biri ile devam edeceği beklenmezken, ikinci koltuğa Manor pilotu Esteban Ocon ya da Toro Rosso pilotu Carlos Sainz’ın oturması düşünülüyor.

Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım