AÇIK Nissan Almera Gösterge Problemi

hct80

Hasan Can Tıraş
Takipçi
1
Merhaba, 2005 nissan almera 1.5 tekna hb sahibiyiz. Araç bir süredir, bazen ara ara bazen de sıkça gösterge kapanıp tekrar açılıyor. Yeri geliyor düz yolda yapmakla birlikte çoğunlukla araç yokuş yukarı olduğunda, hafif bozuk yolda, sinyal verdiğinde yapıyor. Önceleri sağ sinyalde yapıyordu şimdi her ikisinde de yapıyor. Benzin, hararet, hız ve devir saat çubukları sıfırlanıp geri geliyor. Bunu durmadan art arda 10 sn yeri geldiğinde 1 dk yapıyor. Ayrıca göstergede yanan başka işaretler varsa onlar da yanıp sönüyor. Bu arada farlar açıkken de yanan gösterge aydınlatması ve orta konsoldaki gösterge (radyo,klima tuş aydınlatması ve göstergesi) ışıkları da sönüp tekrar yanıyor. Aydınlatma ışıkları sanki akım düşüyor gibi kısılıyor veya kapanıp geri düzeliyor. Bu sorun neyden yapabilir, konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok iyi olur. Teşekkürler.
 
İlk başta aküyü kontrol ettirirdim,
Gösterge panelinin kablolarında problem var mıdır ona baktırırdım,
Beyinden varsa arıza kodlarına bakardım,

Teknik olarak hakim olduğum konu değil ama bunlar ilk aklıma gelen şeyler, değerli forum üyeleri daha fazla bilgi verecektir
 
Benim eski aracımda da vardı bu sorun. Soketinde küçük bir temassızlık nedeniyle böyle oluyordu. Soket bağlantılarını kontrol edin, gerekli görürseniz devre temizleyiciyle fırçalayarak vs. soketleri bir temizleyip geriye takın. Devam ederse diğer sorunlara odaklanırsınız.