Opel Corsa 1.4 Swing Her şeyin başlangıcı :)

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
Maşşallah araba çok temiz görünüyor. Corsa B lerin tipini beğenemedim bir türlü Corsa C nin tipini de çok severim, hiç binmedim belki o yüzdendir. Dedeye A3 de yakışır.
 
  • Beğeni
Tepkiler: GARAJ TV

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
güncel olarak satılan araçlar 21 sene boyunca sadece yağ bakımı ile gidecekler mi acaba :D
Düzenli bakımı yapıldığı sürece bozulmayan bir motoru var, araç maşallah çok temiz ve düzgün duruyor.

Motor iyi hoşta teknik verilere baktım. Fabrika verisi şehir içi 10 lt diyor onu ne yapacaz. Sanayiye vermediğimiz parayı pompada veriyoruz :D
 

TSIDSG

Panpa
10 Eyl 2016
2,399
9,449
4,970
İstanbul
Motor iyi hoşta teknik verilere baktım. Fabrika verisi şehir içi 10 lt diyor onu ne yapacaz. Sanayiye vermediğimiz parayı pompada veriyoruz :D
eee her güzelin bir kusuru var :D hem az yakacak hem ucuz olacak hem arıza yapmayacak... varsa bizde alalım ikişer tane :D o yıllarda rakibi Polo çok daha kaliteli ama hem yakıyor hem çok sorunlu, Fiesta bizzat bende var. motoru daha kuvvetli tüketimi de daha düşük ama konfor ve kalite yok, Ford var :D artık orada ihtiyaç ve tercihler devreye giriyor.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,020
7
51,354
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Hay maşallah be :D Opel gibi Opel işte bu. Hem de klimalı :) Bu şekilde düzgün ve bakımlı kullanımla 21 yıl daha götürür. Amortisörler çok kolay dip yapıyorsa değişmesi gerekiyor olabilir.
Corsa B'leri seviyorum güzel araçlar Clio'yu almadan evvel sık sık bakmışlığım var ailemizde de bir ara vardı:).Sınıfındaki rakiplerine göre biraz daha Alman hissettiriyor, yani aynı yıllardaki Fiesta, Polo gibi hissettiriyor kalite, yalıtım ve konfor konusunda.Bu araç hakkında en nefret ettiğim şey 1.4 8v 60 bg motoru, hem yakıyor hem gitmiyor, 1.2 Swing'ler var onlar da gitmiyor ama yakıt tüketimde bayağı cimri diye biliyorum o motor kombinasyonu olsa bir nebze daha güzel olurdu.Bir de GSİ'ı var ki sormayın.:DAcil temiz GSİ atın üstüme bu arada Maşallah...:D:p

Tavsiye olarak şunu söyleyebilirim, torpidonun altındaki gözü kullanmayın çok çabuk kırılıyor ve esniyor, bir de ön göğüsteki elektronik ekranı güneşten vs koruyun çünkü pixel kaybı oluyor.
Ekrandaki piksel kayıpları ekranın önünün göz olarak kullanımından kaynaklanıyor. Oraya konan sert cisimler bir şekilde ekrana çarpıp öyle yiyorlar pikselleri.
 

RYAN7R

Özg
Panpa
7 Eyl 2016
4,159
1
8,086
4,820
28
Ankara
Marka
Yok
Sene 1997 yıllarca Volkswagen kullandıktan sonra aileye giren ilk Opel imiz. 1.4 litre 60 bg 103 tork üreten 8 valfli çekişi zayıf ve yaktığı kadar gitmeyen bir motor. Tek özelliği sağlam olması :) Kaç yakıyor diyorsanız inanın bende bilmiyorum 21 yıldır kullanan dedeme sorduğumda o da bilmiyorum diyor ama teknik verilere bile baktığımız da karma tüketim 7.4 lt diyor. İstanbul şehir içi Allah bilir ne kadardır. Açıkcası arabayı sadece 1 kere kullandım. O da görelim bileğini dedi öyle yoksa kimseye vermiyor ve yıllardır gel şu İstanbul için yeni,otomatik bir araba alalım diyoruz direk Audi A3 ler nasıl diyor. :) Neyse biraz arabadan bahsedeyim. Kısa süre kullandığım kadarıyla ve 71 yaşındaki dedemin hala rahatça kullandığına göre debriyaj yumuşak ve vites geçişleri net diyebilirim. Vites oranları ne çok uzun ne çok kısa ayarlanmış. Direksiyon da yumuşak ama hissi güzel park ederken filan yormuyor. Süspansiyonlara gelirsek derin çukurlarda direk vuruyor ama küçük keskinler de başarılı yani süspansiyon yumuşak,engebeleri sönümlemesi fena değil ama çalışma eşiği dar. Arabayı pek zorlama şansım olmadığı için tutuş hakkında pek yorum yapamıyorum ama yana yatması var muhtemelen öne yığılıp kafadan kayacaktır :) Tabii o dönemli Polo,Fiesta filan nasıldır hiç bir fikrim yok ama araba tam aile aracı olarak yapmışlar. Direk opel in açılımına uygun Old People Enjoying Life
Edit: Yalıtımdan bahsetmeyi unuttum. Otobanda 100-110 ile rahatça gezebiliyorsunuz. Bu konu da başarılı buluyorum :)
Ekli dosyayı görüntüle 14165
Ekli dosyayı görüntüle 14166

İç mekan gelirsek. Günümüz A sınıfı standartlarında diyebiliriz. Ön de vitesin önü baya kullanışlı göz var. Bide torpidonun altındaki gözde baya iş yapıyor :)

Ekli dosyayı görüntüle 14168
Bide bu arabanın direksiyonu çok hoşuma gidiyor :)
Ekli dosyayı görüntüle 14169
Arkada ise 260 lt bagaj idare ediyor baş mesafesi 1.80 yetiyor ama diz o kadar başarılı değil maalesef ve koltuklarda öyle destekli ve rahat değil.
Ekli dosyayı görüntüle 14170

21 yılda 125000 km olmuş (daha önce forumda yazmıştım. O yanlışmış.) Tek kişi kullanıyor ve her sene düzenli bakımı yapmak dışında sanayi yolunu tutmadı çok şükür. Araba da Lpg de yok bunun da etkisi olabilir.
Teknik Veriler:
Motor Hacimi: 1388 cc
Motor gücü 60 bg @5400
Tork 103 tork @2800
0-100: 15 saniye
Son hız: 145 benim gördüğüm :)

Forumda bilenler vardır. Elimizden baya Opel geçti ve geçiyor. İşte her şeyi başlatan araba bu. Onların hikayesi de yakında :)

Valla benğm çocukluğumun bir kısmı bu arabada geçti, 99’ da sıfır almıştık, birde Passatımız vardı, onu da aynı yıl sıfır almıştık, 2002 de passat pert oldu, ekonomik olarak o yıllarda zora girmiştik. Bizimki 1.2 motordu galiba 50 hp falandı veeee inanamazsınız klimalıydı :D klimayı açına olan beygir de gidiyordu. 4 kişilik aile, atlardık ona Ankara’dan Kuşadası’na tatile giderdik, büyül çileydi ama annemin ilk arabasıydı, babam ona sormadan sattığı için hala kızgın ama ne yapsın adam, sorsa sattırmaz, satmasa yerine daha büyüm araba alamazdı, plakası falan da özeldi :) sonraki opelimiz gibi(astra classic) beyin arızasından dolayı satmıştık.
 
  • Beğeni
Tepkiler: GARAJ TV
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım