Opel Vectra A serisi araçların rutin değişmesi gereken alr takım parçalarının görselleri ve parça numaraları aşşağıda belirtilmiş olup, bu parçaların aynı zamanda değişmesi tavsiye edilir. Bu size ek işçilikten doğacak ek maliyetten kurtulma, arıza yapacak parça için tekrar aynı yerlerin sökülmesi, arıza esnasında zaman kaybından tasarruf, daha emniyetli ve konforlu bir sürüş olarak geri dönecektir.
Her parçanın ömrü aynı olmamakla beraber bunu etkileyen en büyük faktörler, sizin kullanım tarzınız, aracın genel olarak hangi yükde çalıştığı, yapılan km nin hangi yolda yapıldığı (şehiriçi/dışı), aracın sürekli işlev gördüğü yolların asfalt kalitesi, aracın bulunduğu bölgenin mevsim koşulları ve aracı kaç ayrı soförün kullandığıdır. O yüzden parçalara ayrı ayrı ömür biçmek pekde mantıklı gelmiyor bana...
KENDİ ARACIMIN KULLANIM TARZI ; %90 OTOBAN, HAFTA SONU ŞEHİR İÇİ, YILLIK İZİNDE KARMA, GENEL OLARAK YÜK 2-3 KİŞİLİK AĞIRLIK, SAKİN KULLANIM.
ÖN FREN BALATALARI GM NO 93192637
TRW, BOSCH, BREMBO, DELPHI DE SİZİ ÜZMİCEKTİR.
BENİM KULLANIM ŞARTLARIMA GÖRE YAKLAŞIK ÖMRÜ 3 YIL / 40 BİM KM
ARKA FREN DİSKİ GM NO 90421872... ZİMMERMANN NO :430 1467 50 - 60934 (Ø260 * 10mm)
TRW, BOSCH, DELPHI, BREMBO RAHATLIKLA BULUNABİLİR. ORJİNALİ DÜZ TİPDİR.
DİSKLERDE TORNALATMA OLAYI HİÇ YAPTIRMADIM, TAVSİYE DE ETMEM...
BENİM KULLANIM ŞARTLARIMA GÖRE YAKLAŞIK ÖMRÜ 5-6 YIL / 60 BİN KM CİVARI.
ÖN FREN DİSKİ GM NO 90487402 Ø256 * 24mm
MARKA TAVSİYESİ VE KULLANIM ÖMRÜ YAKLAŞIK ARKALAR İLE AYNI.
ARKA FREN BALATALARI GM NO 90485136... BOSCH NO 0 986 460 955
SES YAPMAYAN VE KOLAY BULUNACAK KALİTELİ BİR MARKA
ÖN BALATALARDAN YAKLAŞIK 2 KAT UZUN DAYANIYOR..
ÖN VE ARKALARI FREN PERFORMANSI AÇISINDAN AYNI ANDA DEĞİŞMEK DAHA İYİ. ÖNLER 2.SERİYE GEÇTİKDEN SONRA (ZAMANI GELMESE BİLE), ARKALAR İLE AYNI ZAMANDA DEĞİŞİLMELİ.
ÖN AMORTİSÖR TAKOZLARI GM NO 90268464... BİLSTEİN NO 91212010 - 05155
DİĞER PARÇALARLA BERAER SORUN OLMASA DA DEĞİŞMEKDE FAYDA VAR
Her parçanın ömrü aynı olmamakla beraber bunu etkileyen en büyük faktörler, sizin kullanım tarzınız, aracın genel olarak hangi yükde çalıştığı, yapılan km nin hangi yolda yapıldığı (şehiriçi/dışı), aracın sürekli işlev gördüğü yolların asfalt kalitesi, aracın bulunduğu bölgenin mevsim koşulları ve aracı kaç ayrı soförün kullandığıdır. O yüzden parçalara ayrı ayrı ömür biçmek pekde mantıklı gelmiyor bana...
KENDİ ARACIMIN KULLANIM TARZI ; %90 OTOBAN, HAFTA SONU ŞEHİR İÇİ, YILLIK İZİNDE KARMA, GENEL OLARAK YÜK 2-3 KİŞİLİK AĞIRLIK, SAKİN KULLANIM.
ÖN FREN BALATALARI GM NO 93192637
TRW, BOSCH, BREMBO, DELPHI DE SİZİ ÜZMİCEKTİR.
BENİM KULLANIM ŞARTLARIMA GÖRE YAKLAŞIK ÖMRÜ 3 YIL / 40 BİM KM
ARKA FREN DİSKİ GM NO 90421872... ZİMMERMANN NO :430 1467 50 - 60934 (Ø260 * 10mm)
TRW, BOSCH, DELPHI, BREMBO RAHATLIKLA BULUNABİLİR. ORJİNALİ DÜZ TİPDİR.
DİSKLERDE TORNALATMA OLAYI HİÇ YAPTIRMADIM, TAVSİYE DE ETMEM...
BENİM KULLANIM ŞARTLARIMA GÖRE YAKLAŞIK ÖMRÜ 5-6 YIL / 60 BİN KM CİVARI.
ÖN FREN DİSKİ GM NO 90487402 Ø256 * 24mm
MARKA TAVSİYESİ VE KULLANIM ÖMRÜ YAKLAŞIK ARKALAR İLE AYNI.
ARKA FREN BALATALARI GM NO 90485136... BOSCH NO 0 986 460 955
SES YAPMAYAN VE KOLAY BULUNACAK KALİTELİ BİR MARKA
ÖN BALATALARDAN YAKLAŞIK 2 KAT UZUN DAYANIYOR..
ÖN VE ARKALARI FREN PERFORMANSI AÇISINDAN AYNI ANDA DEĞİŞMEK DAHA İYİ. ÖNLER 2.SERİYE GEÇTİKDEN SONRA (ZAMANI GELMESE BİLE), ARKALAR İLE AYNI ZAMANDA DEĞİŞİLMELİ.
ÖN AMORTİSÖR TAKOZLARI GM NO 90268464... BİLSTEİN NO 91212010 - 05155
DİĞER PARÇALARLA BERAER SORUN OLMASA DA DEĞİŞMEKDE FAYDA VAR