Otomobillerde en çok hangi renk tercih ediliyor?

Baris Inselel

Yönetim
Editör
2,170
SEAT‘ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, dünya genelinde tüketicilerin otomobil satın alırken en çok tercih ettiği renk belli oldu.
Analize göre dünyadaki en popüler araç rengi beyaz. Araç sahiplerinin yüzde 39’u üst üste yedi yıldır beyaz rengi tercih ediyor.Ancak beyaz rengin hakimiyeti bölgeden bölgeye göre değişiyor. Çin’de satılan her on arabadan 6’sı beyazken Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ise bu oran yüzde 25’e iniyor. SEAT’ın araç satışlarında ise, gri ve siyahın en popüler olduğu Hollanda haricinde, beyaz, markanın en önemli on pazarında da hakim boya. SEAT Türkiye’nin rakamlarına göre de son 5 yılda Türkiye’de satılan SEAT otomobillerde yüzde 58 oranla en çok tercih edilen renk beyaz oldu. Beyaz rengi yüzde 19 oranla kırmızı ve yüzde 11 oranla gri takip ediyor.

Batıl inançlar renk seçimini etkiliyor
Siyah...

Okumaya devam et...


 
Beyazsa bedavaya verilen şirket arabasıdır. Bedava olduğu için genelde hayvan gibi sürerler, teker patlasa bile jant çıkıp yolda kalıncaya kadar giderler, umurlarında olmaz. Siyahsa makam arabası ayağı çekerler. Kendilerini devlet yoneticisi ya da ceo sanarlar. Her önune gelene selektör atar, yol ister, vermeyince atar yapar. Kırmızıysa kesin kadınlar kullanıyordur. Trafik kurallarına uyarlar ancak ne zaman, nerde, nasıl ve niçin fren yapacakları hiç belli olmaz. Maviyse genç arabasıdır, hem çok öz güvenli hem de çok acemi olabilir. Bunlar geneldir tabi ki istisnalar olabilir ama kaide bozulmaz. Diger renklerse ortaya karışıktır biraz, her telden her çesit çalabilir.