Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkese merhaba ,
2018 model peugeot 301 1.6Bluehdi 100 hp aracım var yeni aldım. Ancak istanbul şehir içinde 6.5 lt yakıyor. Bu yakıt bana fazla geliyor sizin yorumunuz nedir ? Fazla mı fazla ise sebebi ne olabilir ? (Araç 36 bin km de 30 bin de bakım yapıldı)
Kullandığınız rota, araç kullanım tarzınız, lastiklerinize kadar birçok etken olabilir.
Bir süre İzmir şehir içinde orta halli trafikte kullanma fırsatım olmuştu (1.6 HDI 301) ortalamanın 5,6 civarını geçtiğine pek şahit olmadım.
6.5 Biraz fazla. En yoğun trafikte anca 6.0 falan görür, agresif kullanımlarımda 5,6 larda geziniyor. Tabi bizdeki Euro4 1.6HDI. Yakıt tarafında bir sıkıntı olabilir sanırım. Enjektör, yakıt pompası vs.
Depodan depoya ölçüm yaptınız mı hiç ? Orda yakıt nasıl çıkıyor ?
Ben focus mk2 1.6 tdci ile İstanbul şehir içi yaklaşık 5.5-6 litre yakıyorum. Normal kullanımımda, ancak agresif kullanımda 7.5 hatta zorlayınca 8 ler bile görülebiliyor..
Net cevabı alabilmeniz için aynı koşullarda bir süre aynı model başka bir aracı kullanmanız gerekir. İstanbul dediğimiz şehir yeditepe ve hiçbir üreticinin öngörmediği trafik senaryolarını yaşatan bir şehir. Ne desek yalan. Şahsen teorik olarak bahsettiğiniz değeri 301 için bile mümkün görüyorum.