HABER Peugeot-Citroen grubu, Opel'i iade mi edecek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alcantara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
1,052
28
Marka
Renault
Peugeot-Citroen grubu (PSA), Mart ayında General Motors ile anlaşarak Opel’i bünyesine katmıştı. Görünüşe göre anlaşma o kadar hızlı tamamlanmış ki, Fransızlar çok büyük bir ayrıntıyı gözden kaçırmış!

Peugeot-Citroen: Ya paramızı verin, ya da Opel’i geri alın!

PSA’nın, Opel’i resmen bünyesine kattıktan sonra yaptığı incelemelerde büyük bir skandal ortaya çıktı. General Motors’un sunduğu karbon salınımı değerlerinde büyük farklar gözlemleyen grup, Amerikan şirketinin kapısını çaldı. Yeni emisyon normlarına göre şirketlerin 2020’den itibaren sattıkları araçlarda karbon salınımı değerini 130 gramdan 95 grama düşürmesi gerekiyor. PSA’ya yakın kaynaklar ise Opel modellerindeki değerlerin “revize edilemeyecek kadar kötü” olduğunu söylüyor.

PSA’nın bu tarihten sonra Avrupa pazarında satış yapabilmesi için Opel motorlarını tamamen yenilemesi gerekiyor. Grup, bunun faturası olarak ödediği 600-800 milyon Euro‘yu General Motors’tan geri istedi. GM’nin bu parayı vermemesi durumunda ise şirketin Avrupa Birliği’ne başvuracağı ve Alman markayı iade edeceği iddia ediliyor.

PSA CEO’su Carlos Tavares iddialar karşısında, “Anlaşma onaylandıktan birkaç hafta sonra emisyon rakamları konusunda büyük bir yanlışlık olduğunu anladık. Bu yüzden üretim organizasyonunda yeniden yapılanmaya ihtiyaç var.” şeklinde konuşarak iddiaları doğrulamış oldu.

Read the whole post here.

Dünya emisyon skandallarıyla çalkalanırken bu Psa'nın yöneticilerinin aklı neredeymiş acaba ? İnsan satın almayı düşündüğü markayı almadan evvel araştırmaz, incelemez mi yahu..

PSA grubu bu CEO tarafından yönetiliyorsa işi zor. Anlaşma yaptıktan 1 - 2 hafta sonra farketmeleri şirket açısından büyük bir eksiklik.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Babayiğitler 2 milyar doları ne olacağı belirsiz bir şeye yatıracağına alsınlar şu markayı işte bir çok modeli iyi durumda. 1.0t 1.5t 1.6d motorları bu markayı her türlü 2020'ye çıkarırır.

la biz 10 bin liraya araba alacak olsak incik cincik baktırıyoruz, bi araştırmadan fabrikalarına verilerine üretimlerine ürettikleri motorlara bakmadan mı satın almış şimdi ?

psa'nın yaptığı= yeni araba aldım henüz 10bin kmde çok temiz ama piyasanın çok çok altında ucuza diyen heyecanlı gencin arabasında 40bin lira hasar kaydı çıkması gibi bir şey.

Benim mantığım çoğu kişiye belki yanlış ama Opel'in hayatta kalması için gerekiyorsa tamamen PSA motorları ve aşırı ortak parça kullanımı ile piyasaya sürülürse bence iş ufaktan çözülür.Ama tabii bu sefer de Opel'e Opel dermiyiz muamma?Yerli, yerli, arıyorduk alın size şans Opel ismi ile Avrupa'ya bile yuttururuz, bizim buradaki ''Alman Fanboyları'' satışını düşünemiyorum.Hele bir de elektrikli motorlar gelirse değme keyfine.

Son düzenleme: