AÇIK Pickup Tavsiyesi / Ranger vs Amarok vs Hilux

inzfatih

Fatih
Panpa
2,196
Marka
Porsche
Ranger, Amarok ve Hilux uclusunden yeni kasalarda bilgi deneyim tecrubesi olan tavsiye verebilecek var mi ?

Motor-sanziman sorunsuzluk olarak hangisi iyidir ?

Çiftlikte 98 model emektar Ford Ranger var, artik degistirmek istiyoruz, odun, esya, gubre, ivir zivir tasiyacak

Koy yolu diyebilecegimiz hafif arazi, ekstrem bir durum degil suanki Ford rangerin gittigi yollar ve sartlar olacak.

Özel bir kampanya-indirim olmadikca 4WD en bos konfigurasyonunu alacagiz

Deneyim ve tecrübesi olan bir kaç kişi belki çıkar hocam.

Yabancı yayınlardan gördüğüm karşılaştırmalara göre Ranger - Amarok ortaklığı pick up segmentini bu iki aracın lehine bitirdi gibi gözüküyor. En azından güncel kasalar dahilinde.

Amarok ve Ranger, Hilux'a göre daha konforlu ve virajlarda daha iyi hissettiriyor. Dönüş çapı olarak mesela Ranger, Hilux'tan daha iyi olarak lanse ediliyor. Yalıtım, otoban sürüşü ve bozuk yol konforunda da Amarok ve Ranger daha iyi durumda. Hala bir miktar arka taraf yüksüzken sarsıntı görülüyor ama minimum düzeyde. İzlediğim bazı kaynaklar Ranger'ın bazen biraz daha konforlu olabildiğini söylüyor.

Türkiye'de ne gibi donanımlar geliyor bilemiyorum ama bilgi eğlence sistemi olarak yine iki ortaklık daha iyisini sunuyor. Bunun dışında 10 ileri tam otomatik şanzımanın ve motorların verimliliği Hilux'a göre daha iyi.

Arazi araçları üretme konusunda malum Ford'un iyi bir geçmişi var. Özellikle dayanıklılık konusunda. Ama mevzu Toyota olunca malum uzun dönem dayanıklılığı ün yapmış bir marka. Haliyle bu konuda hangisi ne sunar emin olamıyorum.

Şahsen ben tercih edecek olsam donanım, fiyat kriterlerine bakarak Ranger ya da Amarok'tan birini alırdım.

Hilux eskinin makyajlısı , Amarok ve Ranger yeni jenerasyon.

Yani.. Hilux bariz ucuz değilse mantıklı bir tercih değil. Ama Türkiye fiyatlarına göre bakınca ucuz gibi duruyor.

Hilux'te Adblue var mı bilmiyorum , yoksa efsane puan alır benden.

Böyle şeylere bakardım.
İçten içe Hilux almak isterdim ama 🙂
İçi de daha saman 😁

Hilux genel olarak iş makinası zaten , benim de kullanmayacak olsam bile hoşuma gider o yaklaşım.

Ranger ve Amarok'ta yine günlük araba şekli yapmışlar , hor kullanınca o deriler - plastikler sorun olabilir.

Ranger - Amarok yaparsak ta.. Vallahi ben Türkiye'de Amarok alırım. İşleri tıkırında esnaf şekli 😎
Arkasına da kabin yaptırırım , Touareg gibi gezerim.

Almanya'da tam tersi Ranger daha havalı olabilir.
Tipini de biraz F-150 yapmışlar sonunda 🚀
Kaç senedir yapmamaları ayıp.

Son düzenleme:
Yani.. Hilux bariz ucuz değilse mantıklı bir tercih değil. Ama Türkiye fiyatlarına göre bakınca ucuz gibi duruyor.

Hilux'te Adblue var mı bilmiyorum , yoksa efsane puan alır benden.
Hilux’ta Adblue var. Bizim işyerinde 20.000’lerde ve 70.000 km’lerde 2023 model 3 tane Hilux var. Herhangi bir sorun yaşanmadı ama aynı modeli kullanan bir arkadaşımdan Adblue kaynaklı sorun yaşadıklarını ve iptal edeceklerini duydum. Hatta servis de iptal ediyormuş.

Bu konuyu bir araştırmak lazım.

Ranger kullanan ve amarok kullanan birinci agizdan kullanici yorumlari guzel, ikisi de sahibini memnun ediyor, hilux kullanan birine denk gelemedim, sanirim son karari stok durumu ve fiyat belirleyecek

Ranger kullanan ve amarok kullanan birinci agizdan kullanici yorumlari guzel, ikisi de sahibini memnun ediyor, hilux kullanan birine denk gelemedim, sanirim son karari stok durumu ve fiyat belirleyecek
Son kasa Hilux ile 1.000 Km civari tecrübem var asfalt ve toprak yollarda ancak başka model ile kıyaslayacak deneyimim yok. Yalnız 2021 L200 ile var, o da çağdaş olmalarına rağmen Hiluxun yanında çağ dolu gibi kalıyor. Hilux onun yanında baya iyi.
4 çeker tercih edilecekse MTV'nin ticari değil binekten yatırılacağını hatırlatayım. Bu anlamda 2 litre ve altı hacimdeki motorlar daha makul oluyor.
Yalnızca İsuzu D-Maxın 1.9 versiyonu var yanlış bilmiyorsam, başka var mı?

Son kasa Hilux ile 1.000 Km civari tecrübem var asfalt ve toprak yollarda ancak başka model ile kıyaslayacak deneyimim yok. Yalnız 2021 L200 ile var, o da çağdaş olmalarına rağmen Hiluxun yanında çağ dolu gibi kalıyor. Hilux onun yanında baya iyi.

Yalnızca İsuzu D-Maxın 1.9 versiyonu var yanlış bilmiyorsam, başka var mı?

Şimdi baktım Ranger 2 litre motor kullanıyormuş. MTV'yi kurtarıyor :)