Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Pirelli, araştırma ve geliştirme merkezinde kurduğu Yüksek Hız Test Makinesi denilen yeni bir cihaz sayesinde lastikleri kontrollü koşullarda 500 km/saat hıza kadar test edebilecek.
Bu testlerle esas olarak dünyanın en hızlı otomobillerinde kullanılan lastiklerin güvenliğinin daha da artırılması hedefleniyor. Yollara çıkan hiper otomobillerin sayısının hızla artması ve en yeni elektrikli motorların daha sofistike hale gelmesiyle birlikte yüksek hızlar, motor sporlarında kullanılanlardan yol lastiklerine kadar çeşitli lastik türlerinin geliştirilmesinde giderek daha önemli bir rol oynuyor.
Yeni 500 km/s Yüksek Hız Test Makinesi, Pirelli’nin Milano Bicocca genel merkezindeki kapalı test tesisinde bulunan ve sırasıyla 370 km/s hıza ve 450 km/s hıza ulaşabilen diğer iki cihazın yanında konumlanıyor. Mevcut iki cihaz yol lastik testleri için kullanılırken yeni 500 km/s makineyle ağırlıklı olarak yarış lastiklerinin test edilmesi amaçlanıyor. Pirelli’nin 350’den fazla motor sporları...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım