Haah ülkenin saçmalıklarından birisine ve bu işin tekeline öncelikle hoş geldiniz
Hali hazırda plakanız var ve değişmek istiyorsunuz diyelim yasal olarak en basit yol , aracı başkasına satmak , sonra tekrar satın almak ve plaka değişikliği talep etmek
Ne kadar yasal bilemediğim ama çok yapan gördüğüm bir diğer yol
aracın plakalarını söküp toprağa gömdükten sonra en yakın şubeye aracımın plakalarını çaldılar diye başvuruda bulunmak
Ve özel bir plaka istiyorsanız bu işin tekeli ve sonsuz fiyatlara kadar yükseler trafik şubeye gidip sormanız ve ne derlerse fiyatı ödemeniz lazım ki bunun için bir tanıdık bulsanız iyi olur , yoksa adam verir size atıyorum 01 YZZ 69 alıp dönmekten başka bir çareniz kalmaz
Ben 1 kez plaka değiştirdim 35 plaka aracımı 01 e çevirdim ve özel istedim her ne kadar saçma bir plaka olsa da
Noterde alırken aracı plaka değişliğinde bulundum , trafik şubeye gittim 100 tl vereceksiniz demişti o zamanki amcalar , verdik söylediğim plakalardan hiç biri yoktu yada yok denildi
Neyse 1 tane düşüne düşüne kararlaştırıp aldım plakalarımı hiçte sevmedim
o zamanlar 100 tl fiyatı vardı noter haricinde istediğim plakanın , her harfe rakama göre değişiyor bence , 01 ASL -- sorduğumda kol gibi bir fiyat söylemişlerdi onu hatırlıyorum
neyse dedim yinede 01 ASL 38 varsa istiyorum dedim , 125 CG üzerinde takılıymış siz düşünün