Polo GTI (215/40/17) Yaz lastiği önerisi

orcunoltulu

Orçun oltulu
Asfalt Kurutucu
37
28
Marka
Volkswagen
Merhabalar,
Polo GTI aracıma 215/40/17 ebatlarında yaz lastiği almak istiyorum. Çok yüksek ihtimalle 2 yaz kullanacağım.
Aklımda aşağıdakiler var;
- Asymmetric 6
- Premium contact 6
- (belki) Primacy 4
- (belki) Ventus Prime 4

'O fiyatlara çıkma, zaten 2 yaz kullanacaksın Ventus Prime 4'de işini görür' fikrine katılıyor musunuz?
Uygun fiyatlı 2022-21 üretimi lastik almak mantıklı mı?

Yeni alternatiflere açığım, fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Yakın zamanda asym 5 aldım 2 adet çok memnunum yağışlı havalarda üst düzey bir lastik.
Cpc alcaksam 6 değil 7 alırdım.

Son düzenleme:
Modeller hakkında yorum yapmıyorum ama, depolama koşullarını görmediyseniz eski tarihli lastik almanızı tavsiye etmem. Güneşe, sıcaklık değişimlerine, suya, kimyasallara vs. maruz kalan lastik malzeme özelliklerini kaybedip beklenen performansı vermez.

'O fiyatlara çıkma, zaten 2 yaz kullanacaksın Ventus Prime 4'de işini görür' fikrine katılıyor musunuz?
Bu mantıkla bakılırsa ventus prime'ı da boşverin Falken alın. 2 yaz zaten işinizi görür. Fazla para vermemiş olursunuz da denir. Ama önemli olan siz aracınızı nasıl sürüyorsunuz, sürüş tarzınız, güzergahınız nasıl ? Genellikle trafikte misiniz ? Yüksek hızlarla aracı zorlamayı seviyor musunuz ? Bunları bilmeden hangisi 2 yaz ' iş görür ' tanımında olacak onu bilemeyiz.

2022 üretim tarihli lastik alınabilir. Ama daha öncesini almayın derim.

Asym 5 daha da eski tarihli olarak bulunabiliyor internette. Asym 6 çok kaliteli ama aracı nasıl kullandığınızı bilmediğimizden ' iş görür ' tarifine fazla mı gelir bir şey diyemiyorum.

En uygun fiyatlı 2023 üretim 2.375 liraya ventus prime 4 alacağınıza, 2022 üretim Conti PC6 alın derim 2.500 liraya.

Ama yine diyorum; sürüş tarzınızı, lastikten beklentinizi bilmeden kesin yorum yapılamaz.

Ben Asymmetric 5 tavsiyesine katılıyorum. En son modellerden biraz daha hesaplı ve güncel üretim ben yakın zamanda bakarken vardı gibi hatırlıyorum. Ben ve kullanan hemen herkes bu lastiği çok beğendi ve severek kullandı/kullanıyor. Bu arada iki yaz mesela benim için 16 ay demek. Kış lastiği İstanbulda dört aydan fazla pek kullanmıyorum. Tabi Ankara farklı ama herhalde iki yaz altı ay değildir :)

Son düzenleme: