Polo için 10W40 yağ önerisi

abidinkofficial

Profesör
433
Marka
Volkswagen
Selamlar, yakın zamanda 1999 VW Polo 1.6 AEE aracımın yağını değiştireceğim. Aldığımda 10W40 Mobil 1 yağ doldurulmuştu, 10 bin km kullandım ve yağ hiç eksilmemişti. Sonra ben Castrol 10W40 ile değiştirip yine bir 10 bin km yol yaptım, bu yağ da hiç eksilmedi. Şu an araç 170.000 km'de.

Bu sefer yağı Liqui Moly almak istiyorum ancak markanın 10W40 birden fazla çeşit yağı var yanlış bakmıyorsam. Farklarını anlatan bir yer bulamadım, açıklamalarını okudum en aklıma yatanı 10W40 Molygen oldu, ama forumlarda bunun 10W40 olanını kullanan/yorum yapan pek bulamadım.

Özetle 10W40 Molygen nasıl bir yağdır? Yeşil olmasından veya garip katkılarının olmasından dolayı bu kadar eski bir arabaya koyarken korkmalı mıyım? Yanlış bulmadıysam yağ spesifikasyonum VW 500 00 imiş. Liqui Moly veya başka marka, siz ne yağ önerirsiniz?

Son düzenleme:
Mobil sitesinde şu yağı öneriyor;

10w40 yarı sentetik yağlar yerine bunun gibi 5w40 tam sentetik yağlar kullanmanız daha sağlıklı olur motorunuz için.

Mobil sitesinde şu yağı öneriyor;

10w40 yarı sentetik yağlar yerine bunun gibi 5w40 tam sentetik yağlar kullanmanız daha sağlıklı olur motorunuz için.
Haynes servis kitapçığının sıvılar kısmında Engine (petrol): Multigrade engine oil, viscosity SAE 10W/40, 15W/40, 15W/50 or 20W/50, to VW spec 500 00 şeklinde yazdığı için 10W40 bakmıştım, 5W40 bu yaşta bir araba için ince olmaz mı acaba?

5w40 özellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmada diğerine göre daha iyi koruma sağlayacaktır. Ancak asıl fark birinin tam sentetik diğerinin yarı sentetik olmasından ileri gelmekte. Tam sentetik yağlar daha iyi koruma ve uzun ömür sunabiliyorlar. En azından benim bilgilerim bu şekilde. Yazdıklarımda eksik veya yanlış bir husus varsa şayet forumda bol bol makine mühendisimiz var düzelteceklerdir. :)

AEE-ALM-APQ-AEX-AEA motorlarda 5W-30 bile olur, boşuna 10W-40 koyup motoru yormayın. Bu motorun yağ jetleri özellikle ilk çalıştırmada kalın yağ ile beraber lifter sesi yaptırır, yağlanmayı geciktirir bu yüzden olabildiğince soğukta akışkan olması önemli.

Molygen serisi melez içeriğe sahiptir, dolayısıyla API ve ILSAC gibi zorunlu onaylar hariç marka onayı yoktur. Bu nedenle Liqui Moly tercih edecekseniz, Top Tec 4200 serisini denemenizi öneririm, özellikle VAG grubu için üretilmiş ve çoğu gerekli onaya sahip bir yağ.

Son düzenleme:
Yine de bunca sene 10W40 ile binilmiş 25 yaşında bir arabaya bir anda 5W30 koymaktan biraz çekindiğim için, en azından tam sentetik olsun diye Liqui Moly Top Tec 4100 5W40 4 litre yağ siparişi verdim. Eğer sonraki bakıma da bende kalırsa ve bu yağ ile aşırı bir eksiltme, kaçak vs. yaşamazsam, seneye de 5W30 deneyebilirim. Teşekkür ederim @mete25 @M.Shadows

Selamlar, yakın zamanda 1999 VW Polo 1.6 AEE aracımın yağını değiştireceğim. Aldığımda 10W40 Mobil 1 yağ doldurulmuştu, 10 bin km kullandım ve yağ hiç eksilmemişti. Sonra ben Castrol 10W40 ile değiştirip yine bir 10 bin km yol yaptım, bu yağ da hiç eksilmedi. Şu an araç 170.000 km'de.

Bu sefer yağı Liqui Moly almak istiyorum ancak markanın 10W40 birden fazla çeşit yağı var yanlış bakmıyorsam. Farklarını anlatan bir yer bulamadım, açıklamalarını okudum en aklıma yatanı 10W40 Molygen oldu, ama forumlarda bunun 10W40 olanını kullanan/yorum yapan pek bulamadım.

Özetle 10W40 Molygen nasıl bir yağdır? Yeşil olmasından veya garip katkılarının olmasından dolayı bu kadar eski bir arabaya koyarken korkmalı mıyım? Yanlış bulmadıysam yağ spesifikasyonum VW 500 00 imiş. Liqui Moly veya başka marka, siz ne yağ önerirsiniz?
LiquiMoly'nin yüksek km'li araçlar için önerdiği 10w40 yağ, mavi kutulu olan şu yağdır. Eski aracımda pek çok yağdan sonra son 4-5 bakımda bunu kullandım, çok çok memnun kaldım. Gerçekten fiyatının karşılığı bir yağ idi.
Geçmişte Mobil'in 10w40 yağı olan Super2000'i de çok kullandım, memnun kalmıştım. Sonrasında Lubex de kullandım fakat km olarak ömrü çok uzun olmuyordu. Yaklaşık 7000 km sonra değişim istiyor gibiydi. OpetFuchs da çok iyi yağ yapmış, LM bulamazsanız bir opet istasyonundan onu da gönül rahatlığıyla alıp aracınıza koyabilirsiniz. Mobil'den daha kaliteli, LM kadar olmasa da ona yakın bir performans sunuyor.
Yine de bunca sene 10W40 ile binilmiş 25 yaşında bir arabaya bir anda 5W30 koymaktan biraz çekindiğim için, en azından tam sentetik olsun diye Liqui Moly Top Tec 4100 5W40 4 litre yağ siparişi verdim. Eğer sonraki bakıma da bende kalırsa ve bu yağ ile aşırı bir eksiltme, kaçak vs. yaşamazsam, seneye de 5W30 deneyebilirim. Teşekkür ederim @mete25 @M.Shadows
Aracınız yağ eksiltirse yukarıdaki ürüne geçersiniz, şiddetle tavsiye ederim.

10w40'ta Castrol ve Shell'i asla önermem. PO da motoru öldürmeyen ama güldürmeyen kötü bir yağdır.

Daha detaylı yorumlarım imzamdaki Corsa aracının konusunda olabilir. Oraya da göz atabilirsiniz.

LiquiMoly'nin yüksek km'li araçlar için önerdiği 10w40 yağ, mavi kutulu olan şu yağdır. Eski aracımda pek çok yağdan sonra son 4-5 bakımda bunu kullandım, çok çok memnun kaldım. Gerçekten fiyatının karşılığı bir yağ idi.
Geçmişte Mobil'in 10w40 yağı olan Super2000'i de çok kullandım, memnun kalmıştım. Sonrasında Lubex de kullandım fakat km olarak ömrü çok uzun olmuyordu. Yaklaşık 7000 km sonra değişim istiyor gibiydi. OpetFuchs da çok iyi yağ yapmış, LM bulamazsanız bir opet istasyonundan onu da gönül rahatlığıyla alıp aracınıza koyabilirsiniz. Mobil'den daha kaliteli, LM kadar olmasa da ona yakın bir performans sunuyor.

Aracınız yağ eksiltirse yukarıdaki ürüne geçersiniz, şiddetle tavsiye ederim.

10w40'ta Castrol ve Shell'i asla önermem. PO da motoru öldürmeyen ama güldürmeyen kötü bir yağdır.

Daha detaylı yorumlarım imzamdaki Corsa aracının konusunda olabilir. Oraya da göz atabilirsiniz.
10w40 gibi yağlarda motul nasıl hocam?

10w40 gibi yağlarda motul nasıl hocam?
Motul da gayet iyi. Onu da kullanmıştım. Ama uzun süreli aralıksız şekilde anormal sıkıştırmalı sürüşlerde bir tık fazla eksiltmişti. Günlük koşullar nedeniyle de olabilir direkt yağa sallamayayım. Gayet iyidir. Yalnız 10w40'ta iki modeli var diye hatırlıyorum. Ben bir tık pahalı olanını kullanmıştım. Diğeri biraz daha ekonomiktir. Mobil Super2000 gibi
Motul'da temel sıkıntı orijinalini bulmaktaki zorluk. Ambalajın orijinalinin anlaşılacağı etiket arkası kullanım kılavuzu işlerini bile çakmışlar diye duydum. Ben 1 kere kullandım, orijinaline denk geldim çok şükür :')

LM ürününü de direkt distribütörüne gidip depodan elden alıyordum. :D Yoksa onu da almazdım muhtemelen. Elden alınmasa bile kendi sitelerinden satış yapıyorlar, LM o bakımdan iyi.

Son düzenleme: