@AHU @bt @Abdulsamet Memiş @Toprak
Konuyu tekrardan hortlatıyorum canım ülkemin mükemmel ustalarının vardığı durum sonucunda start stop+ilk marşta gelen 3 5 snlik sese abi kesin enjektörden revizyon yaptır düzelir(polonun enjektörüne revizyon olmuyormuş) abi kesin akünden kaynaklı yeni akü al çözülür(akü 4 aylık zaten aynı model marka sıfır aküyle test ettik hala devam) abi aküyü araca tanıtmamışlar ondan stop ediyo tanıttır kesin çözülür( ufak bir meblağ beyine aküyü tanıttırt soruna devam). En son bizim buralarda işini iyi yaptığına inandığım özel bir volkwagen servisi var oraya çektim aracı adamlar belki de doğuş otodan bile daha ilgili davrandılar yaşadığım sıkıntıların hepsini tek tek dinleyip ona göre bi çözüm ağı bir inceleme yapmaya çalıştılar. Belki akü şarj almıyordur diye sıfır şarj dinamosu denediler marş motoru denediler altta denenecek ne varsa 2 3 gün teker teker test ettiler. Volanttan hafif bir ses var ancak yan sanayi olduğu içinde ses yapabilir biraz dediler o yüzden şanzımanı indirmedik başta. Araç stop etmesinden kaynaklı herhangi bir hata kodu vermediği için ilk olarak beyni sıfırlayıp beyine ve enjektörlere tekrardan kodlama yaptılar belki start stop sisteminde de yazılımsal bir sorun olabilir diye start stop bölümüne de tekrardan yazılım attılar ancak düzelmedi ve en azından benim için biraz tuzlu bir ödeme yapmış oldum ve çözülmediği için aynı yere aracı geri bıraktım. Başka bakılacak parça kalmadığı için hemen şanzımanı indirdiler. En sonunda taktırdığım gündendir içim rahat olmayan ne işçiliğine ne de parçanın sağlamlığına inandığım volanttan çıktı bütün problem. Muadil olarak takılan valeo marka volant meğersek bu araca tam uyumlu değilmiş yani ustanın dediğine göre benzinli araç volantına benziyor araç 4 silindir bi dizel olsa belki tolere eder düzgün çalışırdı ancak 3 silindir kendinden biraz dengesiz çalıştığı için güç almadığı zamanlarda yani araç durur vaziyetteyken balanstan kaynaklı olarak stop ediyor. Hata kodu vermemesinin sebebi de oluşan demgesizliğin vuruntu sensörünün toleransı içinde kaldığı için hata kodu olmaksızın kendini durduruyor dedi. Araca fabrikadan çıkan marka olan orjinal luke marka volant taktık ve iki volant arasında dağlar kadar fark vardı dış görünüş ve parçalar açısından. Valeo marka volanta sanki bi göbek rulman gibi bişey takarak araca uydurmaya çalışmışlar gibi geldi ancak tam anlayamadım. Volanttan sonra araçta ne bir ses kaldı ne bir sorun kaldı. Önceki baskı bakata vılant seti sıfır olmasına rağmen aracı sadece debriyajla kaldırırken bi titreme mevcuttu evhamlılığıma yoruyordum. Yeni volantta dağ tepe bayır fark etmeksizin araç yumuşacık kalkıyor hiçbir titremesi yok debriyaja basmayla basmama arasında da bıştayken bir ses farkı gelmiyor motor sesi artık hep sabit. Yaptırdığım servis yazılımla çözülmeyip aracı tekrar götürdüğümde sorunun kaynağının başka bir parça çıkmasından dolayı yazılım bedelini sıfır volant fiyatından düştü bu şekilde kalırsa müşterimizin yolunu sanki bilerek buraya çekiyormuşuz gibi bir algı oluşur öyle bir niyetimiz yok dediler ayrıca teşekkür ediyorum onlara. Elimde kalan bozuk volantı da eski taktırdığım yere götürüp yüzlerine fırlattım iadenin gelmesini bekliyorum. Adamlara ne söylesem hiçbir şeyi bilmiyoruz diyorlar volant bu araca uygun değilmiş diyorum bilmem toptancıdan bu geldi bunu taktık diyor yahu usta değil misin hadi ben anlamam sen işin içindesin sende mi anlamadın uygun değil yeniden istetelim araç bi gün daha yatıcak desen sanki yok mu diyecektim diyorum bilmiyoruz abi diyolar. Ses geliyodu bi daha indirdiniz şanzımanı açıp baktınız hiçbir şey yok diyip geri kapattınız üstüne üstlük start stopun volantla bizim işçiliğimizle hayatta alakası yok diyip gönderdiniz 1 1.5 aydır araç psikolojimi bozdu satma raddesine geldim aracı ne oldu bakın bütün kaynak sizdenmiş diyorum tamam toptancıya gönderelim parçayı iade alalım abi diyolar. Çok zorlu bir süreç oldu ama çözüldüğüne aracımı yeniden sorunsuz kullanabildiğim için çok sevinçliyim gece gündüz araçtan inmeden süresim var o derece sevinçliyim. Allah bütün forumdaşlarımızı kötü ustaların elinden korusun iyilerle karşılaştırsın diyip konuyla ilgilenen ilgilenmeyen herkese selam olsun olurda bir gğn böyle sıkıntılar yaşayan birileri daha olursa onlarada ufak bir rehber olsun diyerekten iyi forumlar diliyorum.