Quattro ve 1.8 T quattro TT hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BoostmeDaddy

Düz Yol Gazcısı
49
Merhaba. İnternette araştırmalarımda iki farklı quattro(haldex,torsen) olduğunu fark ettim ama sanırım bu konu hakkında da bilgi kirliliği var. Acaba bilgili bir abimiz bilgilendirme yapabilir mi? Birde 2000 model 1.8 quattro tt almayı düşünüyorum aracın quattrosunun çalışma prensibi hakkında da bilgilendirirseniz çok sevinirim

Basite indirgemek gerekirse, haldex sistem elektronik kontrollü bir kavrama ile kontrol edilirken, torsen sistem mekanik kilitli diferansiyel ile kontrol ediliyor.
Haldex normal çalışmada çoğunlukla önden çeker araba gibi çalışır ve ön tekerdeki kayma sonucu elektronik kontrollü kavramanın diferansiyeli kitlemesi sonucu torkun bir kısmı arka tekerlere iletilir.
Torsende ise normal çalışmada güç hep ön ve arkaya paylaştırılmıştır. Tam emin değilim ama quattronun yılına göre galiba 50-50 veya 40-60 olarak değişiyor. Kayma durumunda ise mekanik olarak kilitlenme sonucu tork aktarımı gerçekleşir.

Yani özetle, haldex gerekmediği durumlarda 2 çeker, torsen ise her zaman 4 çeker

Edit: kısa bi google sonucu gördüğüm kadarıyla bahsettiğiniz araçta haldex sistem bulunmakta

Son düzenleme:
teşekkür ederim cevabınız için. Fazlasıyla açıklayıcı olmuş. Bende sabah böyle bir yazı buldum belki konuyu merak eden diğer arkadaslarda yardımcı olur hangi modellerde olduğunuda belirtmişler amabilginin kesinliğinden emin değilim
WhatsApp Image 2018-02-02 at 17.26.48.jpeg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...