Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Rekabet Kurulu, Doğuş Otomotiv, Tofaş ve Ford hakkında Rekabetin Korunması kanunu başlığında bir soruşturma başlattı.
Kredi faizlerinin düşürülmesinin ardından otomobil firmaların çoğu fiyatlarına zam yapmıştı. Gözlerin zam yapan firmalara çevrilmesinin ardından rekabet kurulu kapsamlı bir soruşturma başlattı.
Rekabet Kurulu 24.07.2020 tarih 20-35/456-M sayılı kararı ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 41’inci maddesi uyarınca, birinci el (sıfır) ikinci el satışı pazarlarında faaliyet gösteren şirketimizin de dahil olduğu distribütör ve araç kiralama şirketlerinin 4054 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesinin ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak soruşturma açılmasına karar verildiği bildirilmiştir” açıklanasını yaptı.
Ford ve Tofaş ise, “Rekabet Kurulu tarafından, birinci el (sıfır) ve ikinci el araç satışı pazarlarında faaliyet gösteren distribütör ve araç kiralama şirketlerinin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4’üncü maddesini ihlal edip...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım