AÇIK Renault Clio 5 1.0 Tce Devirdaim pompası değişimi hakkında

Oguzhan B.

Oguzhan
Senkromeççi
28
Marka
Opel
Herkese merhabalar aracımız 2020 Renault Clio 5 1.0 Tce ve x-tronic şanzımana sahip. Aracın 4.bakımı yaklaşıyor ve şu ana kadar hep bakıma yetkili serviste girmiş. Renault bakım takviminde 4.bakımda genel yapılan bakıma ek olarak soğutma sıvısı değişimi gözüküyor. Anladığım kadarıyla devirdaim pompasından sorun yaşayan çok kullanıcı olması sebebiyle herkes (gruplarda vs.) onu da değiştirmemi tavsiye ediyor.

Renault konusunda önerilen bir özel servisten fiyat aldım; v kayışı, devirdaim pompası, soğutma suyu değişimi ve periyodik bakım için hemen hemen yetkili servisin periyodik bakım ve soğutma suyu değişimi için verdiği fiyat veriliyor. Sizce yetkili servisten devam mı edeyim yoksa bunları değiştireyim mi kararsız kaldım.
 
Yetkili servisten devam edin.
Devirdaim pompasının üretici tarafından öngörülen ve/veya sonrasında kullanıcı geri dönüşleri incelenerek belirlenen bir kullanım ömrü vardır. Servis takvimine sokularak arıza yapmadan değiştirilmesi çok yararlıdır. Servisin yaptığı işlem çok doğru.
 
Serviste değiştirmenizi öneririm. Farklı servislerden arayıp fiyat alın % 30'a varan fark olabiliyor, yakın zamanda kız arkadaşımın clio 5'inin ilk bakımını yaptırdık. Aynı işleme 7700 diyen de oldu 5700 diyen de.
 
Sorun zaten servisin gerekli görürse bu parçayı değiştirmesi, benim isteğime göre zannedersem hareket etmiyor. Bu arada şu an sorun yok, önlem olarak tavsiye ediyorlar.
Servis yetkili değişmesine gerek yok diyebilir. Siz değiştirilmesini isterseniz değiştirirler. Misal ben clio 4 ü sıfır aldığımda ilk bakımı gelmeden balatalar bitmişti. Daha 15.000 km de iken bakımında yapılmasını talep ettim. Bakım 20.000 de diye yapmak istemediler ama para benim araba benim bedava istemiyorum yapın bakımını deyince yaptılar.