KAPALI Renault Fluence 15.dci 90 hp vs 110 hp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mithatcevlik

Düz Yol Gazcısı
2
Renault fluence bakıyorum. Touch paketleri cazip geliyor. Bu paket 90hp ancak bu araçların makyajsız dynamic ve makyajlı icon paketlerinde 1.5 dci 110 hp lik bir motor var. Kafamı karıştıran şey ise aynı motor mu var ikisindede yoksa farklı motorlar mı? Aynı motor kullanılıyorsa da aralarında sadece yazılımsal bi farklılık mı var yoksa donanım olarak mı? Bu motorların bir kronik sorunları var mı ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Hocam Fluence ekonomi amaçlı bir araç. 90 HP yeterli olacaktır fark konusunda ise yazılım ve bir kaç ufak mekanik değişiklik yapıyorlar genelde büyük ihtimal parçaların %90'ını aynıdır.
Sürat aracı değil zaten bence 90 yeterli olacaktır çekişi falan yeterli gelir diye düşünüyorum.

110 luğu tercih edilmeli yazılımsal falan değil, yapı olarakta farklılıklar var diye biliyorum.. zaten geçerli olan 110 luk versiyonu..,90 lıkları filolara verdiler daha çok

8V'lik bir motor ve çok sorunu yoktur. 2 motor arasında yazılımsal farkda vardır ama muhtemelen donanımsal farklılıklar da var.110'luğun daha az yakacağını düşünüyorum ayrıca güç olarak da daha fazla tatmin edecektir.

90 lık DCİ üniteyi biz şirket aracımız olan fluenceda kullanıyoruz. yakıt tüketimi olarak genellikle 5-5,5 seviyelerinde yakıyor. performansı yeterli. aracın tek sıkıntısı yalıtımı ve genelde sert bir yapısının olması. motor sesi fazla içeride. süspansiyonlar genel manada fazla sert ve çalışma eşiğini çabuk bitiriyor bam güm etmeye başlıyor. bizdeki edc şanzımanlı olan versiyon. Edc bazen kararsız kalabiliyor. yani 110 km hızla gidiyorsunuz sonra bir anda önünüzdeki kamyonu sollamanız gerekiyor. işte o esnada kick down yaptığınızda 1-1,5 sn kadar düşünüyor. sonra aklına 2 vites birden düşürmek geliyor ve düşürüyor. birde @muhip abi Latitude testinde motor sesinin garip çıkma olayından bahsetmişti aynı durum bu araç içinde geçerli. devir yükseldikçe motorun sesi böyle;
-eeeeeeeeeööööğğyyyh şeklinde çıkmaya başlıyor çok ilginç bir durum :D yol tutuş olarak 130 km/h hızın üstünde araba uçacakmış gibi oluyor veya viraja girince devrilecekmiş hissi veriyor.
müzik sistemi bizim aracımız joy paket olduğundan dolayı en baz seviyede. önde iki hoparlör var arkada da iki adet hoparlör varmış arkaya oturunca ancak farkettim öyle söyleyeyim. :D
Deneyimleyebildiğimiz kadarıyla fluence böyle bir araç. dilim döndüğünce anlattım herkese iyi günler :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...