Rodaj Konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Strake
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Strake

Asfalt Kurutucu
1
Herkese Merhabalar :)
Birkaç hafta önce sıfır km bir opel astra aldım.Sıfır km araçlarda rodaj hala devam ediyor mu? ilk 300 ile 500 km arasında yağ degişimi gerekiyormuş servis ve usta böyle birşeye gerek olmadıgını söyledi.Konuyu aydınlatırsanız sevinirim :)

Yeni araçlarda rodaj konusu bana göre geçerliliğini kayıp etti ama 500km sonra bende servise götürüp yağ değişimi yaptım icinde tortu yoktu ama ne olur ne olmaz :)

Kitapçığını okuyun. Orda gerekli bilgiler mevcuttur. Örneğin şu kadar km şu hızı ve deviri geçmeyin.

İyi günlerde kullanın.
İlk 1000km ani gazlama, frenleme yapmayın. Yüksek devir çevirmeyin. Devamlı aynı devirde gitmeyin. Devamlı aynı hızda gitmeyin. İlk 1000km'den sonra yağ değişimi yapın, bazı markalarda standart oluyor bazıları artık kalmadı böyle bir şey diyor. Bildiğim kadarıyla Opel servisleri ilk 1000km'den sonra servise çağırmıyor.

Bende 3000 km sakin kullanıp 3000 de yağ-filtre değiştirdim.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üretim teknolojisi çok gelişti tabii, eskisi kadar ciddi imalat kusurları yok. Ama yine de üretim sırasında motorda kullanılan parçalar düşünüldüğünde çok da hijyenik bir imalat olduğunu düşünmüyorum. Çapak vb. şeyler çok daha düşük seviyede de olsa, bunlar gibi metal tozları vb. kirler tüm parçalar bir süre hareket ettikten sonra yağa karışıp atılırsa faydası olur diye düşünüyorum. Eve alınan yeni bir beyaz eşyayı bir kova su yapıp ıslak toz beziyle temizlemek gibi düşünün. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...