AÇIK Rölantide dururken devirin kendiliğinden düşüp arabanın sarsılması ( 1.4 TSI 140HP EA111 BMY )

lowlight

Samet Ulus
Senkromeççi
39
19
Araba soğukken rölantide 900 ısınınca 800 çok ısınınca 700 de kalıyor soğukken hafif sarsıntılı ve hafif sesli 800 de hafif sesli 700 de sarsıntısız ve sessiz oluyor ama şu an 800 deyken bir anda 700 e düşüyor motor çokta sıcak olmamasına rağmen yarım saatlik boş trafikte sürüş yaptım sadece kendiliğinden bir anda oldu ışıkta fark ettim bende araba sesli çalışmaya başlayıp motor vuruntu yapıyor ya stop edecek ya motor düşecekmiş gibi, eski sahibi bujileri değiştirmiş geçen yıl aklıma bujiyle enjektör dışında bir şey gelmiyor.


Gaza kendim basıyorum 800 ün üstüne çıksın geri insin normalde 800 de olması gereken devrin 700 e bir anda düştüğünü görün diye.
Kameranın da titrediğini göreceksiniz benimle alakası yok direksiyonun üzerine koydum elimi sabitleyip arabanın kendisi sallanıyor belli bir şekilde.
Videonun ilk saniyesinde 700 den 800 e çıkıyor devir kendiliğinden sonrasında gaza ben basıyorum geri 800 e düşsün diye sonra tekrar 700 e iniyor.
 
Son düzenleme:
"Lerin" mi? Tanesi 1000 liraymış bu ne lan
Benim bildiğim 1 tane oluyor bu motora ekstra bobin mi takmışlar?
 
Son düzenleme:
Bu bobinin çalıştırmada görevi de var benim bildiğim araba dizel arabanın kışın çalışması gibi çalışıyor sabahları hiç benzinli arabanın Antalya sıcağında çalışması gerektiği gibi anahtarı çevirdiğim gibi tık diye çalışmıyor bir kaç kere ateşlemeye çalışıyor kontrol ettirmem lazım.
 
"Lerin" mi? Tanesi 1000 liraymış bu ne lan
Benim bildiğim 1 tane oluyor bu motora ekstra bobin mi takmışlar?

Motorunuzda kaç tane var bilmiyorum ancak bazı motorlarda 1 tane bazılarında silindir sayısına göre değişmektedir. Bobin kesiklik yapıyor olabilir. Bunu anlamak için bobinleri test ettirebilirsiniz, eğer sorun bobindense zaten ilerleyen zamanlarda motor arıza lambası da yakar.