Sac (Teneke) Janta Kaynak Yapılması Hakkında

Oguzhan B.

Oguzhan
Senkromeççi
34
Marka
Opel
Arkadaşlar herkese merhabalar, Clio 5 aracımız 2-3 haftadır lastikten hava kaçırıyordu. Lastikçiye götürdüm ve lastikte sorun çıkmadı; ancak jantın tam orta kısmında gözle görülemeyecek kadar minik bir çatlaktan hava kaçırıyordu. Nasıl çatladığını anlamadım demek ki çukura sert düşürdüm bilemiyorum.

Zımpara yapıldı, önden ve arkadan kaynak yapılarak boyandı. Sizce sorun oluşturur mu bu durum? Çatlak aşırı küçüktü ve tam orta kısımdaydı ancak içim rahat etmedi. Alüminyum alaşım jant değil bildiğimiz kara sac jant.

Evet, sorun oluşturur. Yarın öbürgün sert bir çukura girerseniz veya o çatlaklara sebep olacak darbeyi bir daha alırsa, bu sefer öyle küçük çatlamaz, iyi ihtimalle sac olduğu için daha fazla bükülerek lastiği üzerinden atar, kötü ihtimalle kaynak yerlerinden kırılıp parçalanabilir. Şanslıysanız büyük kaza yapmadan kaporta ve mekanik hasarıyla kurtarırsınız.

Edit: Ben olsam çıkma da olsa çatlak jantın yenisine bakardım. Kaynak nedeniyle balansı da perişan olmuştur onun.

• Wow
Evet, sorun oluşturur. Yarın öbürgün sert bir çukura girerseniz veya o çatlaklara sebep olacak darbeyi bir daha alırsa, bu sefer öyle küçük çatlamaz, iyi ihtimalle sac olduğu için daha fazla bükülerek lastiği üzerinden atar, kötü ihtimalle kaynak yerlerinden kırılıp parçalanabilir. Şanslıysanız büyük kaza yapmadan kaporta ve mekanik hasarıyla kurtarırsınız.

Edit: Ben olsam çıkma da olsa çatlak jantın yenisine bakardım. Kaynak nedeniyle balansı da perişan olmuştur onun.
Hocam öyle bir korkuttunuz ki zaten kafam karışıktı ve sonucunda orijinal Renault çıkmasını buldum, taktırdım :)

Sonuç olarak hareketli parça kaynak yapılacaksa da belirli mühendislik çerçevesinde ehil kişiler tarafından yapılması gerektiği kanaatindeyim. Benimki pek öyle değildi zaten, kurtuldum inşallah.

Hocam öyle bir korkuttunuz ki zaten kafam karışıktı ve sonucunda orijinal Renault çıkmasını buldum, taktırdım :)

Sonuç olarak hareketli parça kaynak yapılacaksa da belirli mühendislik çerçevesinde ehil kişiler tarafından yapılması gerektiği kanaatindeyim. Benimki pek öyle değildi zaten, kurtuldum inşallah.
Korkmanız iyi olmuş. Korku hayatta kalmayı sağlar :D
Çok doğru iş yapmışsınız, güle güle kullanın.

Bu arada çıkan janttan birkaç küçük modifikasyonla yuvarlak ızgaralı mangal yapabilirsiniz. =)