Sahibinden`e rekabet soruşturması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sahibinden`e rekabet soruşturması

Rekabet Kurulunca, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Rekabet Kurulunca, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılması kararlaştırıldı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ'nin online otomotiv ilanları pazarında sahip olduğu hakim durumunu aşırı fiyat uygulayarak kötüye kullandığı iddiasıyla yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgelerle yapılan tespitleri değerlendiren Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, online otomotiv ilanları alanındaki uygulamalarıyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Kurul, bu soruşturmanın, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti AŞ hakkında daha önceden açılan soruşturmayla birleştirilmesini de kararlaştırdı.

Rekabet Kurulunca, şirketin faaliyet gösterdiği alandaki hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiasıyla da soruşturma açılmıştı.


Kaynak : http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/sahibindene-rekabet-sorusturmasi/74000/74708/
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,784
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Kesinlikle şart bir durumdu bu. Sahibinden.com öyle bir hale geldi, tekele dönüştü ki kasko şirketlerinden galerilere, takas usulü sıfır araba satan bayilerden bireysel satıcılara kadar hepsinin 2.el fiyatlandırmasında kriter aldıkları yegane kuruluş haline döndü. 2.el piyasasının rakamlarını neredeyse bu site belirliyor. Buna belli bir düzenleme getirilmeliydi zaten.
 
Son düzenleme:

kubilayevis

Profesör
Yayın Yönetmeni
7 Eyl 2016
378
699
1,895
İstanbul
Sahibinden’in gereksiz rekabet getirdiği doğru ama bu iş biraz kurumdan ziyade, kişisel olarak da öngörülebilir diye düşünüyorum. Sonucunu merakla bekliyorum, bakalım ne olacak...
 
  • Beğeni
Tepkiler: ibougur

RedLine

Profesör
11 Eyl 2016
257
349
1,395
İstanbul
Marka
MINI
Sahibinden.com otomobiller veya diğer satılanlar için bir fiyat belirlemediği için biraz ilginç olmuş açıkçası... ilanlar için istediği ücret üzerinden de dava açılabileceğini sanmıyorum. Pahalı bulan bu platformdan ilan vermez olur biter.
 

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,133
1
3,133
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
Sahibinden.com zamanında doğru çalışmalar yaparak insanların internete de alışmalarıyla kısmen çaba, çoğunlukla kısmet(!) ile şu an bulunduğu yere geldi. Gelirken haksız rekabet yapıp yapmadığı hakkında konuşan var mı bilmiyorum. Sanmıyorum da. İnternete olan ilginin artması ve insanımızın kolayı sevmesi sonucu bu platform güzel ilgi gördü.

Bir arabanız var ve satmak istiyorsunuz. Bunun için kullanabileceğiniz tüm web sayfalarına ilan verdiniz. İlanınızın görüntülenme oranlarını takip ediyorsanız ve ortalama bir zeka seviyesine sahipseniz zaten sahibinden.com aracılığıyla bu otomobili satma ihtimalinizin daha yüksek olacağını anlarsınız. (ilanlar sahibindende diğerlerine göre neredeyse on kat daha fazla görüntülenme alıyor.) Aynı zekadan site sahiplerinde de olduğu için bunu paraya çevirme yoluna gitmişler. Mantıklı. Fiyatlandırma yüksektir, adaletsizdir, orası tartışılır. Ama kimse ücretsiz olması gerektiği konusunda herhangi bir hak iddia edemez. Adam emek vermiş, belli bir konuma getirmiş ve insanlara bir hizmet sunuyor. Artıları eksileri belli. Kullanacaksan ödeme yaparsın, yoksa onun izin verdiği kadarıyla yetinirsin. Açık.

Benim kızdığım nokta şu: Mesela VAG grubunun otomobillerini fiyatlandırma politikasına neden kimse itiraz etmiyor?
"- Aağbi o kadar mühendislik var işin içinde, ondan sonra o tok kapı sesi?"
Vergilendirme politikasına neden kimse itiraz etmiyor?
"-Aağbi memleketin paraya ihtiyacı var, savaşa gireceğz, sonra saray lazım ihtişamlı görünmek lazım, reise S-Klasse lazım"

Bunları düşündükten sonra sahibinden'e yapılan itirazların şundan kaynaklandığını düşünüyorum;
"-Günde 1 milyon kişi girse, 1000 kişi ilan versee... İyii. İyi para."
"-La elin ergeni oturmuş bilgisayarın başına bi site kurmuş bizi kopariy. Oturduğun yerden para gazanacağn hemi yeğenim?"
 
  • Beğeni
Tepkiler: cgkya
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım