Hocalarım direkt konuya girmek gerekirse, bildiğiniz gibi buji ateşlemeleri ya da tekte gidecek yakıt miktarı gibi şeyler ECU (beyin) tarafından kontrol edilebiliyor. benim bilmek istediğim şey şu, oyunlarda veya gerçek hayatta motorlarda bildiğiniz üzere dişli sayısı büyütüp azaltılarak vites arasındaki hız miktarı ve kalkış gücü ayarlanabiliyor binevi dişli sayısına göre top speed miktarı arttırılıp düşürülebiliyor. bu cg motorlarda 5. vitesi genellikle öldürür yani atsanız da 4 den 5 e takınca max 10km filan fark eder..
Arabalarda dişli miktarını ayarlama veya şansızmanda modifiye yapma ihtimali var mı? bildiğim kadarıyla belirli hp gücünde ulaştıktan sonra işte pistonlar motoru toptan sök tak yaparken filan şanzıman da değiştiriliyor haliyle. ancak değişmeden dişli miktarıyla oynayarak veya ECU yoluyla çözmenin bir yolu var mı? mesela ben uzun yol yapmıyorum, arabam'da ortalama 180 top speed yapıyor. ben top speed'den düşeyim ancak kalkıştan kazanayım. nasıl olur?
Arabalarda dişli miktarını ayarlama veya şansızmanda modifiye yapma ihtimali var mı? bildiğim kadarıyla belirli hp gücünde ulaştıktan sonra işte pistonlar motoru toptan sök tak yaparken filan şanzıman da değiştiriliyor haliyle. ancak değişmeden dişli miktarıyla oynayarak veya ECU yoluyla çözmenin bir yolu var mı? mesela ben uzun yol yapmıyorum, arabam'da ortalama 180 top speed yapıyor. ben top speed'den düşeyim ancak kalkıştan kazanayım. nasıl olur?