KAPALI Seat Leon FR vs Opel Astra K

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

s00upp

Asfalt Kurutucu
10 Kas 2016
12
2
595
Arkadaşlar herkese merhaba, bu iki araç içerisinde ciddi anlamda kararsız kaldım. İzlemediğim test videosu kalmadı açıkcası ancak hala tam olarak karar verebilmiş değilim. Birde sizlere sorarak görüş ve fikirlerinizi almak istedim. ( Mevcut aracım Clio 4 1.2 120 bg )

-Öncelikle Seat Leon FR 1.4 150 bg benzinli araç ile test sürüşü yaptım, gerçekten çok beğendim yol tutuşu; hızlanması; ambiyansı ve yalıtım olarakta bence yeterliydi ancak kasanın üç yaşında olması ve sanki Seat'in çok fazla güven vermemesi hatta aynı sınıfta Astra K'nın 2016'da yılın otomobili olarak karşımıza çıkması beni düşündürüyor.

-Opel Astra K 1.4 150 bg aracı denemek için Opel Bayii'sine gittiğimde iç ambiyansı olsun, tok görüntüsü olsun ve paketinde sunmuş olduğu ( dynmc. ) donanımlar olsun gerçekten hoşuma gitti. Yeni kasa olması da çabası tabiiki. Test yapmak istediğimde ellerinde dizel araçlarının olduğunu ( 1.6 136 bg ) belirttiler ve mecburen bu araç ile test sürüşü yaptım. Evet gerçekten hoş bir araçtı ancak Leon'daki gibi hissedemedim ( bunda 136 bg olmasının da etkisi olabilir. ) ve yalıtım konusunda biraz zayıf buldum keza hafif bir rüzgar sesi mevcuttu araçta..

Siz olsanız ne yapardınız? Seçiminizi hangisinden yana kullanırdınız? 80-85 bin arası bir para verirken hata yapmak istemiyorum açıkcası.. Teşekkür ederim yorumlar için şimdiden..
 

s00upp

Asfalt Kurutucu
10 Kas 2016
12
2
595
Sürekli zam geliyor, sürekli fiyatlar artıyor.. Mümkün mertebede bitirmek istiyorum süreci bu sebepten dolayı..

Dsg'de en ufak bir vites geçişi bile hissetmedim ki indiğimde resmen dönüp tekrar binmek istemiştim :) Ancak Astra'da aşırı tok ve kararlı bir deneyim sunuyor..
 

mcanerg

Panpa
14 Eyl 2016
1,710
3,402
3,720
Marka
BMW
Güvenlik testlerine bakarsanız, C sınıfı Hblerde Leon'un en iyi Astra en kötülerden bunu da hesaba katın. Yanlış bilmiyorsan Leon yeni makyajlandı
 

sirbobydixon

Asfalt Kurutucu
10 Kas 2016
1
0
535
28
Ankara
hocam ben leon'dan yana kullanırdım.leon 2017'de makyajlı kasa ile gelecek.opel'İn benzinli motorları hem daha çok yakıyor hem de çok performanslı değil.

benim her iki arabayı da kullanma fırsatım oldu.leon fr sürüş deneyimi olarak beni tatmin etti.motor performansı bakımından astra'dan iyiydi.malzeme kalitesi olarak astra daha önde.bozuk yolda leon'a göre daha az ses aldı.rüzgar sesi ve motor sesi yalıtımında astra bir tık daha önde.bence leon fr,astra'dan daha iyi bir tercih olur.
 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Hocam içine otur hangisini istiyorsan al leon düz yolda dsg ile daha pürüzsüz gider astra ise virajlarda daha .ok eğlendirir hayat senin para senin :)
 

Onur

Profesör
8 Eyl 2016
535
911
1,770
Hocam madem tsi-dsg kombinini beğendiniz bence golfede bakın yanlış hatırlamıyorsam 85k civarinda comfortline otomatik alınabiliyor.And abiler yanlış hatirlamiyorsam testte leonun arkasını çok ani şekilde güvrnsiz vir biçimde attığinı söylemişti lakin golfü baya bi sevmişlerdi testide bi izleyin isterseniz.
 

cnkakyz

Panpa
9 Eyl 2016
566
1,110
2,520
Ankara
Marka
Renault
Tsi-dsg güzel kombinasyon ancak leon düz yol hariç sizi tatmin etmez diye düşünüyorum ve dsg nin sıkıntılarıda cabası. Opel hem yeni kasa, hem daha sağlam ve tok bir araç, yol tutuş,sürüş ve donanım olarakta önde. Otoparkın testindede leonun sürüşü,izolasyonu ve trim sesleri eleştirilmişti. Ben kararımı astradan yana kullanırdım ancak karar ve zevk sizin, şimdiden hayırlısı olsun.
 
  • Beğeni
Tepkiler: ihsan ve Rokxah

Stargazer

Profesör
10 Eyl 2016
109
101
1,085
Istanbul
Şu düz yol geyiği nedir? Kaçınız viraja girdi de araç savruldu? Eşim kullanıyor Leon, içine oturunca trim sesi sinirlerimi bozuyor fakat viraj geyiği yersiz.
 

Eray132

Elit Apaçi
9 Eyl 2016
63
15
970
Bu arada opel'in motorları son kasa astraya kadar haklısınız gücünün hakkını vermiyordu fakat son kasa astra ciddi manada hafifledi artık hakkıyla yürüyor tabii dsg leon kadar yürürmü orasını bilemem ama
 

Mertcan

Profesör
8 Eyl 2016
1,731
892
1,920
İstanbul
Marka
Volkswagen
Ben leon diyorum. Daha çok beğeniyorum ve dsg olarakta garanti uzatabilirsiniz. Astra'da istediğiniz motorlu test aracı bulup bir teste çıkmanız daha iyi olur bence. O zaman daha rahat karar verebilirsiniz diye düşünüyorum.
 

s00upp

Asfalt Kurutucu
10 Kas 2016
12
2
595
Arkadaşlar bu hafta sonu iki aracıda tekrar gidip inceledim, açıkcası 1.4 benzin 150 bg Astra ( Dynmc. ) biraz daha aile arabası gibi 1.4 benzin 150 bg Leon FR biraz daha genç.

Malzeme kalitesi olarak nasıl Astra'yı daha kaliteli buldunuz ya da bunu incelemeden mi söylediniz tam olarak bilmiyorum ama, FR'ın üst konsolu daha yumuşak ve kapı içleri deri, Astra'da aynı bölgelerde kumaş mevcut ve üst konsol daha sert yumuşak.

Sarfiyat olarak Astra daha kötü durumda, ECO TSI motor olmasa bile FR daha az yakıyor tabi bu oran gazlamaya göre baya bi değişir ama eşit kullanımlarda FR bir adım daha önde bence..

Tamamen zevk ve renk meselesi ikiside çok kaliteli araçlar.. FR'da çarpışma önleyici fren sistemi yok mesela.. Astra'da ise var.. Dsg'ye herkes laf ediyor ama geçen yıl satan volkswagen ve seat otomatik vitesli araçları düşünün, kaçından şikayet geldi? Evet km'si az olabilir şuan ancak olay tamamen şans ile alakalı bence..

Son karar bireylerin :)
 

assettocorsaa

Profesör
11 Eyl 2016
685
1,268
2,270
İngilizce bilmeyenler için özet geçeyim:
Focus = Sürüş zevki
Golf = Konfor
Astra = Sürüş zevki + Konfor
.. diyor ve astra'yı seçiyor. Leon'u da bir yerlere siz sıkıştırın artık. :)
 

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Mat Watson'a mı güvenelim size mi?

Yurt dışı testlerinde şöyle ufak bir sorun var o da genelde avrupa da yollar daha iyi durum da Türkiye'ye göre bu yüzden orada konforlu araba burada farklı çıkabilir. Astra nın genel sorunu aynı passatta olduğu gibi kısalarda çalışmıyor ve çabuk dipleniyor. Opel in o testte öne çıkmasının en büyük gerekçesi gelecekse Türkiye'ye gelecek olan OnStar sistemi bide yeni olması bence. Konuya gelirsek ben opellin şu son yıllarda yaptığı atağı beğeniyorum amerika daki consumer reportsa göre bu senenin modelleri )insignia,astra sedan,cascada,mokka) sorunsuzluk olarak toyota ve lexus arkasında 3. sıraya yerleşmiş. Leon ve astra arasında seçim yapacak olsam astra alırdım ben.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım