Şehrin Akıllısı | Mini Cooper Countryman 1.6 4x4 Otm.

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Herkese selamlar :)

Yaklaşık 1,5-2 haftadır bir arkadaşımın Mini Cooper Countryman'ini kullanıyorum. Arabayla iyi sayılacak kilometre yaptığım için görüşlerimi paylaşma amaçlı bir konu açmak istedim.

2014 model olan araç sitelerde "Countryman 1.6 ALL4 Türkiye Paketi Otomatik" olarak geçiyor. Zaman bulamamaktan ötürü fotoğraf çekemedim ama ilk fırsatta konuyu fotoğraflar ve video ile zenginleştireceğim :)

TASARIM

mini-cooper-countryman-Front.jpg


Tasarım göreceli bir kavram olduğu için öznel ve yüzeysel olarak anlatacağım. Araçta klasik Mini Cooper çizgileri var. Elimdeki araba kırmızı renk olduğu için fazla dikkat çekiyor, bunun dışında B-SUV olarak geçiyor ama öyle SUV havası olduğunu söyleyemem. Başta da dediğim gibi Mini John Cooper'ın tarihsel genleri çok daha baskın.

İÇ MEKAN

10139.jpg


Aracın iç mekanı kullanıcı kitlesi ile paralel tasarlanmış: Sade, kullanışlı ve karmaşadan uzak. Elektrik destekli direksiyon hafif olduğu için oldukça kolay kontrol ediliyor, bunun dışında tek panelli gösterge panelinde yalnızca devir saatinin olması kafaları biraz karıştırsa da bir süre sonra alışılıyor.

İç mekanda malzeme kalitesi olarak fazla şey beklemek yanlış olur. Elin sık dokunduğu yerler dışında pek çok yerde plastik (taş) malzeme kullanılmış. Belki de bu yüzdendir ki araç 54.000 kilometrede olmasına rağmen yüksek hızda rüzgar sesinden daha fazla trim sesi oluşuyor. Orta konsoldaki ekran da konumu gereği pek kullanışlı değil.

Arka yaşam alanı aracın en büyük artısı. Aracın diz ve baş mesafesi C sınıfının bir tık üstü gibi görünüyor. Biz hiç denemedik ama ortaya yolcu oturabilir, sadece şaft tünelinin olduğu yere şişe gözü koyulması o bölgeyi biraz etkiliyor.

SÜRÜŞ HİSSİYATI

2013-mini-john-cooper-works-countryman-all4-review-by-car-and-driver-70430_1.jpg


İşte bu nokta beni en çok arafta bırakan nokta oldu. BMW'nin geliştirdiği 1.6 litrelik 4 silindirli benzinli motor, 122 beygir güç ve 160 Nm tork üretiyor. Motor bir Mini'ye göre oldukça hissiyatlı ve alt devirlerde çok canlı, ama iş vites arttırmaya gelince araba orada afallıyor. 110-120 kilometreyi geçtikten sonra tork öldüğü için hızlanmayı hissedemiyorsunuz, bu yüzden şehir aracı misyonunu sonuna kadar taşıyor. 6 ileri otomatik şanzıman da oldukça kararlı çalışıyor.

Sevimli şirin şehir aracı, yakıt tüketimi konusunda bir anda Van Gölü canavarına dönüşüyor. Şehir içinde sakin kullanımda 9-10 litre arasında gezinen tüketim, otobana çıkıp gazladığımda 13 litreyi gördü. Bunda 4 çeker sistemin ve otomatik şanzımanın da payı yüksek. Bu arada 4 çeker dedim ama araziye çıkamadım, viraj performansı güzel ama :)

2012-MINI-Countryman-S-018.jpg


Son olarak yalıtım ve lastik sesi konusunda gerçekten çok ince çalışıldığı anlaşılıyor. Eskişehir-Ankara yolunda 150 kilometreyi gördüm, hızlanmaya oranla muadili araçlarda 90-100 kilometrede aldığı rüzgar ve yol sesini bu araç 130 kilometre civarında almaya başladı. Sadece trim sesi bozuk otoban yolunda biraz can sıkıcı olabiliyor.

SONUÇ

mini-cooper-countryman-5.jpg


Malum sitede benzer Countryman ilanları 90-110.000 lira bandında dolaşıyor. Bu fiyatlara 4 çeker şehir aracı bulmak çok zor, ancak yakıt tüketimi ve hızlanmaya müsait olmayan motoru "4 çeker" imajını yersiz ve gereksiz kılıyor. Yine de Mini'nin ikonik tasarımından dolayı alıp almama kararı size kalmış.

+ 4 çeker sistemi
+ Rijit viraj kabiliyeti
+ Yaşam alanı


- Yüksek hızlarda cansız motor
- Yüksek yakıt tüketimi
- Trim sesi
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım