Selamlar herkese, adım Onur. İstanbul'dayım. Clio 5 araca hangi yağ koyulmalı diye aratırken forum karşıma çıktı.
İyi forumlar herkese.
İyi forumlar herkese.
Selamlar. Hoşgeldiniz.Selamlar herkese, adım Onur. İstanbul'dayım. Clio 5 araca hangi yağ koyulmalı diye aratırken forum karşıma çıktı.
İyi forumlar herkese.
Evet, mesajımın arkasındayım. =)Konumunuzu Ankara olarak girmişsiniz. Eğer öyleyse Ankara'da 0w20 iyidir. Devirdaime yük bindirmemiş olur. Akdeniz illerinde yaşıyor olsanız 5w30 daha iyi olabilirdi, zira sıcakta koruyuculuğu daha iyi. Ustaların sanayide hiç 0w20 koymamış olması çok normal. Çünkü pahalı. Yetkili servis yerine sanayiye giden insanlar genelde ekonomik kaygılar güder. Bu nedenle ucuz olanı tercih eder.
Motoru yağsız bırakmadığınız sürece bir sonraki bakıma kadar 0w20 ile aracınızı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, yağdan kaynaklı bir sorun yaşamazsınız. Sonraki bakımda doğru yağdan emin olmak adına isterseniz yetkili servise götürebilirsiniz.
Evet hocam bu konu.Selamlar. Hoşgeldiniz.
Muhtemelen aşağıdaki mesajın olduğu konu çıkmıştır:
Evet, mesajımın arkasındayım. =)
Sağ olun.Hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun.
1.0 TCe - 51bin km - CVT şanzıman.İyi günler hoş geldiniz. Aracınız özellikleri nelerdir, motor-kilometre-şanzıman tipi?
Yukarıdaki gibi yağ önerim aynı olacaktır, sadece bu bakımda şanzıman yağını ve filtresini değiştirmenizi öneririm.Evet hocam bu konu.
Sağ olun.
1.0 TCe - 51bin km - CVT şanzıman.
Hocam götürdüm aracı 5w30 yağ koydu ama şanzıman yağı ve filtresini bırakın değiştirmeyi ilk kez duydum. Arabalardan anlayan biri değilim. Bir dahakine sorarım. 9 binde bir değiştireceğim yağı.Yukarıdaki gibi yağ önerim aynı olacaktır, sadece bu bakımda şanzıman yağını ve filtresini değiştirmenizi öneririm.
Hocam götürdüm aracı 5w30 yağ koydu ama şanzıman yağı ve filtresini bırakın değiştirmeyi ilk kez duydum. Arabalardan anlayan biri değilim. Bir dahakine sorarım. 9 binde bir değiştireceğim yağı.
Yalnız rn17 falan yoktu koyduğu yağda, sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.