Tiffani

Profesör
14 Eki 2016
57
85
1,060
Niğde
Marka
Volkswagen
Arkadaşlar merhaba,

Henüz 1200 km'de olan ve 3 kere yıkanmış Passat B8 aracıma birçok temizlik ürünleri aldım. Yıkama konusunda pek bilgim yok ve bu işin acemisiyim.

Fırçasız Yıkama Şampuanı (25kg) aldım ve kargo geldiğinde farkettim ki ürünün pH derecesi 13

Tanklarda 1/60 oranında seyreltin yazıyor. Aracım henüz sıfır ve üzerinde boyayı koruyacak herhangi bir uygulama yok.
Bu şampuanı Kwazar 2lt basınçlı pompa ile kullanacağım ama pH derecesi beni korkuttu. Sizlerin bu konuda yorumu nedir? Bu ürünü pompa ile püskürterek kullandığımda uzun vadede bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?

IMG_20190311_125727-min.jpg
 
Son düzenleme:

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Size şöyle bir örnek vereyim ;
Kostik sodanın ph değeri 13.9'dur. Kuvvetli bazik bir maddedir ve lavabo açıcıların ham maddesidir.
Elinizdeki şampuanın kostik oranı çok yüksek, bu haliyle uzun süreli kullanırsanız aracınızın vernik tabakasına ciddi olarak zarar verirsiniz.
Bana çok sağlıklı gelmedi, daha çok oto yıkamacıların kullandığı bir ürün olduğunu düşünüyorum. İade edin veya uygun seyreltme oranıyla dikkatli kullanın derim.
Konuya hakim arkadaşları da ekleyelim bilgilerini paylaşsınlar.
@kenblock @2jzihtiyar @bilalyildirim
 

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Eğer arabanızın verniğine değer veriyorsanız ki anladığım kadarıyla öyle, bu şampuanı sakın kullanmayın. Cilalı şampuan ve yıkama eldiveniyle yıkadığım arabamı, bir gün üşenip aceleyle petroldeki köpük makinesiyle yıkadım, yıkamaz olaydım. Arabayı duruladıktan sonra çekip kurulamaya başladığımda acı gerçekle karşılaştım. O pürüzsüz vernik sadece ve sadece bir seferlik böyle kostik bir şampuan yüzünden mahvoldu. Tek yıkamada o kılcal çizikler oluştu. Eldivenle köpürtmeme rağmen nasıl bir kimyasal varsa aşındırmış, fırça falan kullansam zımpara etkisi yapacaktı sanırım...
 

Bilal

Panpa
7 Eki 2016
698
1,396
2,520
İstanbul
Ph Derecesi 13 olan bir şampuanı bırakın arabama sürmeyi,oto yıkama açsam bile ucuz diye tamah edip almam.Bence siz en kısa sürede ürünü iade edin ve paranızı alın.Herhangi bir koruması olmadığını belirtmişsiniz aracın.Verniğe vereceği zararı hayal bile edemiyorum.
Sizin yerinizde olsam bu işte tekel gibi kabul edilen,gücü kalitesi ve güvenirliği herkes tarafından kabul edilmiş valet pro concentrated car wash alırım bir daha da şampuan işini düşünmem.
 

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,280
1
9,428
4,970
kocaeli
Boyle bir ürünü satın almazdım .

Bir Japon Akademisyen der ki ; Türkler garip insanlar , 100liralık ayakkabılarını çalınmasın diye evinin içine alırlar 100.000liralik arabalarını sokakta bırakırlar.
Şimdi burada arabaya verilmeyen değer anlatılıyor :) arabayı alırken bonkör davranıyoruz da 100-150 liralık şampuan alırken niye cimri davranıyoruz ucuza kaçıyoruz hiç anlamam bende

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Basri Amca

Panpa
Beta Programı
20 May 2018
2,278
3,898
4,070
İstanbul
Marka
Ford
O şampuanı kullanmanızı tavsiye etmem çünkü aracın özellikle vernigine uzun surede zarar verecektir.
Bir de ürün alırken buraya danışırsanız daha ucuz ve kaliteli ürünlere sahip olabilirsiniz :)
bölünmüş ürünlere de bakmanizi tavsiye ederim, detail pahalı bir hobi maalesef ülkemizde. Her şey illa tam olarak başlamam gerek gibi bir algı da oluşmasın yavaş yavaş dizersiniz setleri. İndirime girdikçe bütçeniz müsaade ettikçe kovalarsanız uygun fiyatlı güzel şeyler alabilirsiniz..
Detail sonu olmayan bir şey o yüzden dikkatli olmakta fayda var ;)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım