Sizce hangi araç?

Sizce Hangisi ?

• Cupra Formentor

• Audi A3 35 tfsi Advanced

• Bmw 218i Sportline

• Bmw 118i Sportline

• Golf 8 1.5 e-tsi Style

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

BorgaXxX

Panpa
544
Marka
BMW
Selamlar, aklımda gidip gelen araçlar bunlar. Açıkçası bu araçlardan çoğunu deneyimlemedim. A3 ü ve Formentoru olan arkadaşlarımla konuştum Formentora bir tık daha yakınım gibi. Ama sizlerinde fikir ve tecrübelerinizi duymak isterim.

Araçtan genel olarak beklentim kaliteli olması. Kullanılan malzemeler kaliteli olsun, trim sesi mümkünse duymayayım. Bunlar giriş segmenti premiumlarda olsa yine de biraz da olsa premium havayı hissettirsin istiyorum.

Bir ara 508 Gt 225 likler vardı aklımda ama fiyatları yukarilara çekmeye başladılar. O parayı talebi düsük bir arabaya vermek biraz riskli bir hal aldığı için vaz geçtim.

Son düzenleme:
Herhangi birinin üzeceğini düşünmüyorum, hepsi belli bir kalitenin üstünde belli piyasası olan araçlar. Hangisi içinize siniyorsa ve daha temizse onu alın derim :)

Herhangi birinin üzeceğini düşünmüyorum, hepsi belli bir kalitenin üstünde belli piyasası olan araçlar. Hangisi içinize siniyorsa ve daha temizse onu alın derim :)
Hic biri mükemmel değil gibi 😄

Audi A3 te vites kısmının arkasında, bardaklık kısmı ile başlayan plastik orta kısım ve arka kapı plastikleri çok ucuz duruyor.

Bmw lerde iç mekan kalitesi sanırım audi den daha yüksek ama 3 silindirli motorda kronik sorun var mıdır onu bilmiyorum.

Golf bu anketteki DSG’li araçlar içinde Dq200 kuru kavrama şanzıman kullanan tek araç. Ki bu bence büyük eksi. Aynı zamanda dışardan bakınca beni çok heycanlandırmıyor.

Formentor da tipik Seat trim sesi kronikleri oluşur mu o beni biraz korkutuyor. Bir de nasıl bir paket getirdilerse araçların her birinin donanımı birbirinden farklı. Kiminin koltugu farkli, kiminde elektrikli bagaj yok. Bazısında koltuklar elektrikli bazısında değil, bazılarında geri görüş kamerasi ve kör nokta uyarı sistemleri yok bazılarında var. Yani tam bir kaos, istedigim kombinasyonda araç bulabilme ihtimalim düşüyor ve temiz ne bulursam ona razı gelme durumuna düşüyorum.

Son düzenleme:
308'i niye listeye eklemediniz hocam ? Özel bir sebebi var mı ?
308 GT ve Astra GS leri de gidip bayii de inceledim aslında ama premium markalara geçince listemden çıkardım hocam. Yoksa 308 veya Astra bakacak olursam 1400 civarına 0 bile bulunabiliyor. Ama aynı kalite/konforu verebilirler mi ondan emin olamadım.

308 GT ve Astra GS leri de gidip bayii de inceledim aslında ama premium markalara geçince listemden çıkardım hocam. Yoksa 308 veya Astra bakacak olursam 1400 civarına 0 bile bulunabiliyor. Ama aynı kalite/konforu verebilirler mi ondan emin olamadım.
Astra bunların hepsinden fazla donanım sunar. Bazılarında opsiyon bile ekletemediğinizi astra gs'de standart alırsınız. Sürüşü de bir o kadar güzel. Ama iç mekan kalitesinde belli standardı tuttursa da bunlar kadar albenili olmaz. Ama eğer 308 gt versiyonuna çıkabilirseniz hem donanım, hem iç mekan kalitesinde bunlardan daha iyi olur. Sürüş kalitesi de bir o kadar güzel. Sürüş olarak emin olun listedekilerden aşağı kalmaz. Tek soru işareti 1.5 tsi motorlar yanında 1.2 puretech motorun performansı olur ama kesinlikle yetersiz hissettirmez.

Astra bunların hepsinden fazla donanım sunar. Bazılarında opsiyon bile ekletemediğinizi astra gs'de standart alırsınız. Sürüşü de bir o kadar güzel. Ama iç mekan kalitesinde belli standardı tuttursa da bunlar kadar albenili olmaz. Ama eğer 308 gt versiyonuna çıkabilirseniz hem donanım, hem iç mekan kalitesinde bunlardan daha iyi olur. Sürüş kalitesi de bir o kadar güzel. Sürüş olarak emin olun listedekilerden aşağı kalmaz. Tek soru işareti 1.5 tsi motorlar yanında 1.2 puretech motorun performansı olur ama kesinlikle yetersiz hissettirmez.
Haklısınız, donanım olarak 308 ve Astra bu bahsettiğim araçlardan çok daha fazlasını sunuyor. Nedense Peugeot'un 3008 den sonra 308 ve 408 de falan kaliteyi düşürdüğünü düşünüyorum. Eski ev arkadaşımın 3008 ile çok yol yaptım, hiç bir plastik parçasından tek bir ses duyduğumu hatırlamam, hiç bir yeri de esnemezdi. 308 GT ye baktığımda sanki aynı kaliteyi göremedim. Bir de ne kadar doğru tartışılır tabi ama premium markalar kullanıcılarına biraz daha özel hissettirmeyi başarıyorlar.

Haklısınız, donanım olarak 308 ve Astra bu bahsettiğim araçlardan çok daha fazlasını sunuyor. Nedense Peugeot'un 3008 den sonra 308 ve 408 de falan kaliteyi düşürdüğünü düşünüyorum. Eski ev arkadaşımın 3008 ile çok yol yaptım, hiç bir plastik parçasından tek bir ses duyduğumu hatırlamam, hiç bir yeri de esnemezdi. 308 GT ye baktığımda sanki aynı kaliteyi göremedim. Bir de ne kadar doğru tartışılır tabi ama premium markalar kullanıcılarına biraz daha özel hissettirmeyi başarıyorlar.
Valla hocam D segmente çıkmış olsanız premium versiyonları anlarım ama c segmentte, hele ki günümüzde normal c'lerin bazıları ve premium c'ler arasında özellikle sürüş ve sürüş kalitesi olarak pek bir fark kaldığını düşünmüyorum ben. İç mekan olarak ise tercih meslesi. İcockpit'in sunduğu iç mekan kalitesine şuan bence erişse erişse yeni A serisi erişebilir. Ama tabi beklenti meselesi de burada devreye giriyor.

Eğer illa bu listeden bir araç seçecek olsam cupra formentor alırdım herhalde. En azından belli bir tarza ve albeniye sahip.

Hic biri mükemmel değil gibi 😄

Audi A3 te vites kısmının arkasında, bardaklık kısmı ile başlayan plastik orta kısım ve arka kapı plastikleri çok ucuz duruyor.

Bmw lerde iç mekan kalitesi sanırım audi den daha yüksek ama 3 silindirli motorda kronik sorun var mıdır onu bilmiyorum.

Golf bu anketteki DSG’li araçlar içinde Dq200 kuru kavrama şanzıman kullanan tek araç. Ki bu bence büyük eksi. Aynı zamanda dışardan bakınca beni çok heycanlandırmıyor.

Formentor da tipik Seat trim sesi kronikleri oluşur mu o beni biraz korkutuyor. Bir de nasıl bir paket getirdilerse araçların her birinin donanımı birbirinden farklı. Kiminin koltugu farkli, kiminde elektrikli bagaj yok. Bazısında koltuklar elektrikli bazısında değil, bazılarında geri görüş kamerasi ve kör nokta uyarı sistemleri yok bazılarında var. Yani tam bir kaos, istedigim kombinasyonda araç bulabilme ihtimalim düşüyor ve temiz ne bulursam ona razı gelme durumuna düşüyorum.
Bmw'nin b38 motoru kolay kolay bir sorun çıkarmaz ama yetkili servis maliyetlerinin Vag grubunun minimum 2 katı olduğunu unutmamanız gerekir.

Hepsinin illaki bir kusuru var. Zaten yerden yüksek araç istiyosanız tek seçenek listenizden Formentor. 1.5 tsi genel olarak bence Bmw'nin B38 inden daha iyi ancak bence 1 ve 2 serisinin sürüşü Vag grubundaki araçlardan daha iyi.

Golf-A3 kıyaslamasında A3 her türlü önde bitirir o yüzden Golf listeden elenebilir. 2 serisinin ben şahsi olarak tasarımını 1 serisinden kötü buluyorum. 2 serisini de elerdim. Suv sevmediğim için Formentor'u da elerdim. Özellikle uzun yolda C Suvların hicbiri bana C segment hb veya sedan arabanın oturaklığını vermiyor. Geriye A3 ve 1 serisi kaldı. 1 serisinin genel sürüş kalitesi bence daha yüksek ama yürütme maliyeti - yakıt - performans vb konularda ibre A3 e dönüyor. Hangisi daha temiz ve donanımlıysa onu tercih ederdim diye düşünüyorum.

Benim seçimim listeden eğer SUV seçeneğine daha yakınsanız Cupra Formentor,bineğe daha yakınsanız A3 olurdu şahsen.

En büyük kriter premium hissettirmesi ise BMW 2 bence hepsinden önde. A3 malzeme kalitesi ve trim sesleri olarak Cupra’nın bile gerisinde bana kalırsa. Golf/A3 eksenini bu listeden direkt elerdim o nedenle. En mantıklı seçenek Cupra en premium ise BMW 2. Cupra’nın içi bana kalırsa çok sıkıcı ve bu listenin Golf’ten sonraki en az premium hissettireni. Dışarıdan ise harika bir araç ve yine listenin en yakışıklısı. Bunun yanında BMW’nin ise yürütme maliyeti çok daha yüksek, model yılı olarak daha eski ve buna bağlı olarak donanım konusunda daha az şeyler sunan bir araç olacaktır. Bir yanda 100binde 7-8 yaşında bir BMW 2 diğer yanda 30binde 2-3 yaşında Cupra varken ben sanırım BMW almazdım. 1 serisi ise en güncel kasa olursa tercih edilebilir. Bence son kasa bayağı premium his açısından iyi bir seviyede. 40-50bin km'de bir şey uzunca bir süre üzmez. Gönül buraya güncel Mercedes A’yı da eklemek istiyor ama maalesef Mercedes hep bir tık yukarıda fiyatlanıp denklemden çıkıyor :)

Mevcut kasa BMW serileri, eski BMW’lerin aksine konfor, yalıtım vs yönünden gayet iyi. Örneğin g20 3 serisi c200’e kıyasla hiç geri kalmıyor.
Audi A3 ile bir kaç uzun yolculuk yaptım ( önceki kasa ) o da gayet tok bir araç yalnız mevcut kasada geriye gitme olduğunu söylüyorlar. Malzeme kalitesi de düşüyor git gide.
Formentor a premium demek henüz zor. Nasıl ilk çıkan DS premium değilken hala Citroen havası varken ama şu an o eşiği atladıysa, Cupra da aynı durumda. Seat’a göre bariz farkı yok. Uzun süre almayı düşünüyordum inceledim araştırdım kullandım ve hala da alabilirim. Golf 8’in de 1 ve A3 gerisinde olduğu malum.
O sebepten ilk tercihim BMW, 1 veya tasarım sorun değilse 2 sonrasında da Audi A3 olurdu.

@Cenk Verdigin degerli görüş için teşekkür ederim hocam. 308 yinede aklımda, eşime de eski bir otomatik araç alma planım var. O planı 1 sene ertelemezsem 308 aklıma en çok yatan model.

@DuzboruDownpipe detaylı açıklama için teşekkür ederim hocam size. 2 kasanın tasarımı bana da proporsiyon olarak garip geliyor, arka yarısını çok sevdiğimi söyleyemem ama bagaj hacmi 1 den biraz daha büyük oldugu icin yaşanabilir o çirkinlikle gibi.
Suv veya değil çok bir kriter değil açıkçası benim için ama Formentorun sürüş dinamiği suvlar arasında baya spora kaçan kısımda diyorlar o nedenle güzel hatchbackleri aratmayacağı kanaatindeyim.

@mcb Cupra nın iç mekanı bana yeterince heyecan veriyor hocam aslında ama diğer görüşlerinize birebir katılıyorum. Aslında 3 araç içinde benzer yaşlar ve km lerde araçlar bulunabiliyor. Dediğiniz gibi sadece mercedes bir tık fazlasını istiyor ama benimde A hb ya da Sedanı çok beğendiğim de söylenemez.

@Cenk Verdigin degerli görüş için teşekkür ederim hocam. 308 yinede aklımda, eşime de eski bir otomatik araç alma planım var. O planı 1 sene ertelemezsem 308 aklıma en çok yatan model.
Unutmadan hocam baktığın araclar 2.el genellikle. Yönünü 308'e cevirirsen önce sifirlara bak çünkü bütçen sıfıra yetebilir. Özellikle elde kalan 2023'ler avantajli olacaktir. Hakkında hayirlisi olsun hocam. İnşaallah içine en çok sinen, senin için en iyi olacak seçeneği bulabilirsin.

@DuzboruDownpipe detaylı açıklama için teşekkür ederim hocam size. 2 kasanın tasarımı bana da proporsiyon olarak garip geliyor, arka yarısını çok sevdiğimi söyleyemem ama bagaj hacmi 1 den biraz daha büyük oldugu icin yaşanabilir o çirkinlikle gibi.
Suv veya değil çok bir kriter değil açıkçası benim için ama Formentorun sürüş dinamiği suvlar arasında baya spora kaçan kısımda diyorlar o nedenle güzel hatchbackleri aratmayacağı kanaatindeyim.

@mcb Cupra nın iç mekanı bana yeterince heyecan veriyor hocam aslında ama diğer görüşlerinize birebir katılıyorum. Aslında 3 araç içinde benzer yaşlar ve km lerde araçlar bulunabiliyor. Dediğiniz gibi sadece mercedes bir tık fazlasını istiyor ama benimde A hb ya da Sedanı çok beğendiğim de söylenemez.

1 veya 2 serisi alacaksanız mutlaka buyuk ekranlı ve hayalet göstergeli olanlardan alın derim. Yoksa carplay olmuyor. Formentor'ün sürüşü hatchback gibi o konuda haklısınız. Tip olarak çok güzel ama genel araç kalitesi olarak Bmw'nin gerisinde kalır. Sizin bütçelerde tercih yapsam D segmenti premium düşük km araç bakardım. Aşağıdaki A4 gibi mesela.

1 veya 2 serisi alacaksanız mutlaka buyuk ekranlı ve hayalet göstergeli olanlardan alın derim. Yoksa carplay olmuyor. Formentor'ün sürüşü hatchback gibi o konuda haklısınız. Tip olarak çok güzel ama genel araç kalitesi olarak Bmw'nin gerisinde kalır. Sizin bütçelerde tercih yapsam D segmenti premium düşük km araç bakardım. Aşağıdaki A4 gibi mesela.

Bu carplay mevzusunu bilmiyordum hocam soylediginiz iyi oldu.
2016 2017 modellere inince Bmw 3, Mercedes C ve Audi A4 ler de giriyor işin içine ama yürütme maliyetlerinden çekindiğim için çok cesaret edemiyorum.

Yalnız benim şehrimden benim soyadım olan bir galeri ilanı atmanız güzel tesadüf olmuş 😄.

• Haha
Tepkiler: DuzboruDownpipe
Açıkçası bana hiçbiri alınası gelmedi. Yeni otomobilleri zaten genel olarak beğenmiyorum kabul ediyorum. Yerinizde olsam listeye Tonale eklerim.

Ben bütçeyi 100-200bin lira daha aşağıda düşünmüştüm. Bu durumda tercihim BMW 2 sanıyorum. Mercedes konusunda belki alışkanlık belki deneyimlerim sonrası belki de konforun ve lüksün benim için daha ön planda olması ne derseniz deyim ben aradaki farka değdiğini düşünüyorum. Sedan araç hiç sevmediğimden sedanı ayrı bir yere koyarak söylüyorum tabii. Yine de zevkler ve renkler meselesi olduğundan bir şey diyemem. Lafın kısası kriter olarak premium his en ön planda olduğundan sizi en çok 218i memnun edecek gibi duruyor.

Bu carplay mevzusunu bilmiyordum hocam soylediginiz iyi oldu.
2016 2017 modellere inince Bmw 3, Mercedes C ve Audi A4 ler de giriyor işin içine ama yürütme maliyetlerinden çekindiğim için çok cesaret edemiyorum.

Yalnız benim şehrimden benim soyadım olan bir galeri ilanı atmanız güzel tesadüf olmuş 😄.
Audi konusunda herhangi bir problem yaşamazsınız. B9 kasa a4 genel olarak kronik problemi çok bulunmayan bir otomobil. Motor zaten 1.4 tsi ve km si düşük olacak. Şanzıman ıslak kavrama ve oldukça sağlam, 60 binde 1 yağı değiştiği surece kolay kolay problem çıkarmaz. Bmw 3 ve Mercedes C ye göre yürütmesi çok daha kolay bir otomobil. Sürüşü de baktığınız otomobillerden çok daha üstün. Şasisi de MLB Evo yani motor enlemesine değil dikine duruyor. Süslü bir Passat da değil yani :)