KAPALI skoda superb gıcırdama sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Melih Eksi

Profesör
9 Eyl 2016
154
109
1,085
2015 kasım çıkışlı ssuperbimiz var. araçla geçen hafta çarşamba yolculuk ettik. ondan beri bir gıcırdama var. ve baya fazla. çukurdan geçerken değil de kasisten geçerken. sizce sorun nedir
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,046
7
51,397
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Aks körüklerinde yırtılma olabilir. Klasik şekilde hareketli yerler yağlı kalması gerekirken bu körükler yırtıldığında çamur vb. kirler o bölgelere girerek yağlı ve temiz olması gereken yerlerde gıcırtıya sebep olurlar.
Aklıma gelen başka bir yer de amortisör takozu ve bilyeleri. Onları da kontrol ettirmenizi öneririm. Ön takımlar uzun yolda hatırlamadığınız bir darbeye maruz kaldıysa sıkıntı yaşanmış olabilir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: TheAMG56 ve Sailor

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,046
7
51,397
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
teşekkür ederim yarın servise gideceğiz zaten. peki bu dediğiniz olaylar olduysa garanti karşılar mı yoksa bize mi patlar:)
Garanti kapsamında karşılanacağını zannetmiyorum. Bu sorunlar her arabada harici etkilerden kaynaklı olabilen arızalar. Ama çok masraflı olacağını da zannetmiyorum. Ama üretim hatasından kaynaklı bir sorun tespit edilirse tabii ki garantiden karşılanmalı.

Aklıma yeni gelen ihtimallerden biri de salıncak burçları.

Bir de aklıma şöyle bir şey geldi. Bir zaman denk gelmiştim, VW araçlarda nakliye sırasındaki sarsıntılardan daha iyi korumak için amortisörlerde plastik takozlar oluyor. Bazı bayiler araç teslimi sırasında bu takozları çıkarmayı unutuyor. Skoda'da da böyle bir şey var mı bilmiyorum. Varsa unutulmuş olabilir.Gözle de kontrol edilebilir bir şey.
Örnek videoları da şuraya ekleyeyim, siz de kontrol edebilirsiniz.
 

Melih Eksi

Profesör
9 Eyl 2016
154
109
1,085
arkadaşlar çok sağolun. servise gittik. elemanla denedik. adam soğuktan olduğunu ön takımda bir şey olsa böyle gidilemeyceğini söyledi. zaten hava ısınınca ses gidiyor.
 

CanSoylu

Profesör
8 Eyl 2016
258
353
1,445
45
İstanbul
doğru ön takımda sorun bunu zaten biliyoruz. mesele bu sesin olmaması gerektiği ve bu sese bir çözüm bulunması gerektiği. servis işi sırtından atmış dostum bence. arabanın kitapçığında var mı böyle bir açıklama.
değerli kullanıcı böyle bir ses duyarsanız soğukta normaldir ısınınca gider o. :)))
Ağabey tekrar git ve sorunu çözsünler bugün cık cık diyen süreç ilerleyince garç gurç der sonra bir bakmışsın elinde buluvermişsin.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Melih Eksi

Melih Eksi

Profesör
9 Eyl 2016
154
109
1,085
ya beyler arabadır gelir. yazın da gelirse götürürüz. dert değil. arabanın sürüşünde bir sıkıntı yok:) bakıma da 4 bin kaldı. sikinti yok yani
 

OzcanSAHAN

Taklacı Güvercin
11 Ocak 2017
47
37
295
1 -Tüm markalarda yaşanabilir minimum sıkıntılardır, iklim ve yol şartları araçların kompozanlarında farklı tepki veya reaksiyonlara neden olabilir.
2- Yukarıdaki Polo videosunda (amortisör takozları) önce PDI sonra bayi hatalıdır.
3- VAG'a genelleme yapmak yanlış olur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım