Aracim 2010 clio 1.2 bvr yani otomatiklestirilmis manual yada yari otomatik de deniyor. Dün sabah arabayi nazlı bir kontakla vites bostayken calistirdim. Aku zayif oldugundan mars motoru biraz yavas calisti. Vitesi 1 e atmak icin vites kolunu ileri ittirdim ama atmadi ve ekranda vites kutusunu kontrol ettirin yazdı, bi kapatip acayim dedim istop ettim. Akü zayif oldugundan araba bidaha çalışmadı. Baska bi aracla işe gittik kafama takildi öğlen eve geldim kontagi cevirdim calisti ve sorunsuz ilerlerledi gittim akü aldim. Sorunu çözdüm sanmistim. Bu sabah ise araba çok hizli bi sekilde calisti fakat gene ayni durum oldu ve 1. Vitese girmedi. Biraz isittim 2000 devir civarinda gaza bastim 5 dk falan. Araba isininca vites degistirdi ve sorunsuz ilerledim. İnternetten biraz arastirdim . sorun sanziman yağının özelliğini kaybetmesi ile geceleri olmasi gerekenden daha fazla yogunlasmasi olabilirmis. Daha önce böyle bi seyle karsilasan oldumu. Sanzuman yaginin degistirilmesiyle bu sorun çözülür mü? 75w80 elf yağ ile degistirin sanziman yagini diyorlar. Orijinal yağın hangisi oldugunu nereden ogrenirim?