Teknik GİF'ler (Nasıl Çalışır ? )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
6,326
27
Merhabalar arkadaşlar. Bu tür GİF'ler benim çok hoşuma gidiyor, uzun bir videoymuş gibi baya bir dikkatle izliyorum. Eğer sizde de bu tür GİF'ler varsa bu konu altında paylaşabilirsiniz, çok da güzel olur :D

Sadece araba parçaları yada motorları ile ilgili olmayabilir farklı şeylerde paylaşabiliriz.

Dizel Motor:
giphy.gif

RX-8'lerde de kullanılan ünlü Wankel Motor:

OZffwtB.gif

giphy.gif

Lazer yazıcının çalışma mantığı da ilginçtir mesela:

laserscanning.gif

fr_650_V3.gif

Çok basit gelse de merak ederdim anahtar-kilit meselesini :) :

Anahtar-Kiliti-Nas%C4%B1l-A%C3%A7ar.gif

Hafif ve etkili bir silah olan Beretta
KzhlWUo.gif

Şimdilik bunlar var elimde ancak bu tür şeyleri araştırırım arada buldukça da sizlerle paylaşacağım.

Son düzenleme:
El Bombası :D
giphy.gif

Yıldız Tipi Uçak Motoru:
sqNkOvVmfYANM4Gi-635963144437699641.gif

Stirling Motoru:

ZQbAJuv5YzL6aEB8-635963154502515615.gif

Motor hakkında ufak bilgi:

Stirling motoru, yalıtılmış olarak bir miktar çalışma gazının (genellikle hava veya helyum, hidrojen gibi gazlar) ısıtılma ve soğutulma işleminin tekrar edilmesi ile çalışır.
Gaz, gaz kanunları (basınç, sıcaklık ve hacimle ilgili olarak) ile tanımlanmış davranışları gösterir. Gaz ısıtıldığında, yalıtılmış bir alan içinde olduğundan, basıncı yükselir ve güç pistonunu etkileyerek güç stroku üretir. Gaz soğutulduğunda basınç düşer ve bunun sonucunda piston dönüş strokunda gazı tekrar sıkıştırmak için oluşan işin bir kısmını kullanır. Ortaya çıkan net iş mil üzerinde güç oluşturur. Çalışma gazı sıcak ve soğuk ısı eşanjörleri arasında periyodik olarak akar. Çalışma gazı piston silindirleri içinde yalıtılmıştır. O yüzden burada egzoz gazı yoktur. Diğer tip pistonlu motorlardan farklı olarak valflere ihtiyaç yoktur.

En önemli temiz enerji kaynaklarından olan Rüzgar Türbinleri:

giphy.gif

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...