KAPALI Tıkanan silecek suyu sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan atoprak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atoprak

Aydın
Panpa
1,589
Marka
Yok
Arkadaşlar,

Göz göre göre, yavaş yavaş tıkandı sağ taraftaki garibim silecek memesi :)

Şöyle hızlıca bir baktım ama su nereden fışkırıyor onu bile anlayamadım. VW orayı entegre tesis gibi yapmış.. heralde küçük bir kapak var önünde fıskıyenin, o açılıp su fışkırıyor..

Golf 7 nin sistemini bilen var mı? Nasıl açarım o kanalı.. ?

Teşekkürler

Golf Mk7 sistemini bilmiyorum ama eğer fıskiyenin yerini bulursanız üstüne camsil fıskiyesi gibi bir şeyle porçöz benzeri kireç çözücü sıkabilirsiniz. Ama dikkat edin eğer çevresinde boya vs varsa mutlaka önce o yüzeyleri iyice korumaya alın. Akacak sızacak yerlerinin de önlemini alın, bir elinizde kuru bezle ilgili yere sıkıp sıkıp, fazla yayılıp damlamadan da sağını solunu kurulayarak çözüm üretebilirsiniz. Ama bu işlem, dediğim gibi uygulaması riskli bir işlemdir, daha iyi önerilere açık olun :)
Eğer biraz açılırsa sisteme saf su ekleyip birkaç kez devirdaim yaptırın.

Evde espresso makinesi için kuşlandığım kireç çözücü var.. aslında bildiğin sitrik asit .. çok fena çözüyor kireci :)... biraz sulandırıp denicem bakim.. birde ince tel bulup deliği arıcam ..

Gündüz gözüyle inip bakim bi

Tamamdır...

Biraz inceledim ve az bir güç uygulayarak kaputun altına monte edilmiş parçayı çıkarttım.. dibindeki hotumuda klipsinde çıkartınca işler çok kolaylaştı.. su geçen bölüme kireç çözücü sıvı koyup bekletimm.. sonra ince bir tel ile biraz kurcaladım... tekrar sıvı ve biraz da nefes yardımıyla yerine taktım...

Muhtemelen yeni alınmış gibi oldu.. çok güzel bir şekilde dağıtıyor.. sol taraftaki fıskiye gariban kaldı desem yeri var :)

Tamamdır...

Biraz inceledim ve az bir güç uygulayarak kaputun altına monte edilmiş parçayı çıkarttım.. dibindeki hotumuda klipsinde çıkartınca işler çok kolaylaştı.. su geçen bölüme kireç çözücü sıvı koyup bekletimm.. sonra ince bir tel ile biraz kurcaladım... tekrar sıvı ve biraz da nefes yardımıyla yerine taktım...

Muhtemelen yeni alınmış gibi oldu.. çok güzel bir şekilde dağıtıyor.. sol taraftaki fıskiye gariban kaldı desem yeri var :)

Konuyu hortlatıyorum bizim de sol fıskiye nerdeyse hiç su vermiyor deneyeceğim bakalım.Yeri tam olarak nerde acaba?Bir de kireç çözücü işimi görür sanırım.

Konuyu hortlatıyorum bizim de sol fıskiye nerdeyse hiç su vermiyor deneyeceğim bakalım.Yeri tam olarak nerde acaba?Bir de kireç çözücü işimi görür sanırım.

Hocam, yanlış hatırlamıyorsam kaputu açınca zaten o su püskürten plastik sistemi görüyorsunuz... hortum giriyordu o üniteye, onu çıkartıp, nazikçe o plastik sistemi de kapatan çıkartabilirsiniz...

Böylece elinizde sadece o sistem kalacak.. aynı bir yerde biraz temizleyin... sonra içine kireç çözücü koyup biraz bekleyin... ben bir kaç kez tekrarladım bunu ... takiben takmıştım yerİne..

Arabaya indiğimde bir kez daha bakarım yerine.. ama böyleydi diye hatırlıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...