Ben daha alalı 3 hafta oldu ve 270 km yapabildim ancak. Bu aracım öncesinde otomobil kullanmadım hiç hele hele otamatik hiç kullanmadım. işimiz icabı ford transit kullandım hep artık ticari araçtan bu araca geldigimdenmidir ne araç bana çok seri geldi otamatik desen başlı başına harika bir şey ve kolaylık. forumdaki arkadasların ve internette yapılan yorumlara göre Corolla muadillerine göre biraz daha agır bir araç deniyordu. Muadillerini hiç kullanmadıgım için yorum yapamayacagım ama bana Corollanın seriligi yetiyorda artıyor heleki benim gibi araç hız performansından çok beklentisi olmayan bir kullanıcı iseniz kesinlikle tavsiye ederim ama eger acil degilse araç alım işiniz ilerleyen zamanlarda daha ayrıntılı bilgilendirme yaparım aracı kullandıkça
Toyota Corolla Advance Multidrave S ( sensörlü paket ) 1.6 BenzinliGule gule kullaninin araciniz dizelmi benzinlimi acaba?
Hem havalar çok soğuk gidiyor, hem yanlışım yoksa aracın rodajı henüz bitmedi, hem de motor henüz tam randımanında çalışmıyordur. Normaldir. 1-1500 km sonra aracı ara ara yüksek devir kullanın motor tam performansına ulaşsın. Havaların normale dönmeye başlamasıyla beraber de tüketim normal seviyelere gelir.Benim araç yeni olduğundan midir nedir şehiriiçi 12 -14 civarlari yakiyor hatta en iyi yakit tuketimi 10.1 diyede multimedya ekraninda yaziyor sizce neden bu kadar yüksek
Mesafe kisa trafik çok yoğun değil ama genelde araci isitiyorum rolantideKullandiginiz mesafe ne kadar aracin motoru isinmadan varacaginiz yere ulasiyormusunuz,veya cok yogun trafiktemi suruyorsunuz?
Ben dizel aracımı sıfır aldığımda tüketim 7-7,5 civarıydı. 1500 km kadar rodajına dikkat ettim, rodaj bitiminde motoru yüksek devirlere alıştırdım ve tam performansına ulaştı. Daha sonra da hava şartları normal koşullarda olduğu her an tüketim 5-5,5 litrelere kadar düştü. Motora biraz zaman tanıyın. Soğuklar da geçince kendine gelecektir.@CenkGs Evet hocam araç daha 360 km de ve havalarda soğuk gidiyor hatta bayagi bir soğuk
Siz söylediğim adımları uygulayın, tüketimden hala memnun kalmazsanız lpg kiti taktırırsınız aracınıza. Zaten bu söylediklerim ekstrem yöntemler değil. Normal bir motorun, normal ve sağlıklı şekilde çalışıp yakıt tüketebilmesi içindir. Bu aşamalardan sonra tüketim sizi tatmin etmezse dediğiniz gibi lpg olayına girişirsiniz. Aracınız henüz daha 360 km'de ve şu halde optimum yakıt tüketimi değerlerini sunmasını beklemek biraz hayal.@CenkGs Böyle giderse bu iş LPGye dogru gidiyor
Hayırlısı olsun inşaallah hocam.@CenkGs Hele şu havalar bi acilsin rodajdan sonra dediğiniz gibi yapacam