TSİ motora VW onaysız yağ konulması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erdinc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdinc

Erdinç
Asfalt Kurutucu
2
22
Selamlar, geçen serviste golf 7 1.2tsi euro 5 motor aracıma castrolun magnatec stop-start serisi yağ konuldu. O an farkedemedim eve geldiğimde vw 502 - 507 onayının olmadığını gördüm. Tamirhane bmw-mercedes-volkswagen çalıştığı ve bmw ürünlerinde peugeot motorları olduğu için sanırım daha çok Psa grubuna uygun bir yağı koydu. Vw onayı gerçekten şart bir şey mi, sonuçta kaliteli bir markanın kaliteli bir yağı ve doğru viskozitede koyuldu. Vw onayına baktığım zaman min spesifikasyonları ve uzun km'ler için aldığını görüyorum çünkü avrupada otomobiller daha uzun periyotlarda bakıma giriyor (30k km gibi). Düşündüğüm zaman magnatec serisi yüksek koruma sağlayan bir yağ koruyuculuğu yüksek olduğu için idare eder gibi geldi ama yine de kafama takıldı sormak istedim.
Üstelik eskiden tsi motorlara bu yağdan koyan servisler olduğunu da öğrendim.
Böyle bir durum yaşayan var mı sizce sorun olur mu?

Ekli dosyalar

• magnatec-ss-c2.jpg.img.750.medium.jpg
    magnatec-ss-c2.jpg.img.750.medium.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Eğer sürekli aracı sıka sıka gitmiyorsanız yani standart kullanıcıysanız, bir de motorunuz için önerilen viskozitelerden biri 5w30 ise hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Muhtemelen içiniz rahat şekilde bıraktığınız yetkili servisler de bu yağdan kullanıyordur, varille alıp arabalara varilin içinden basıp geçiyorlar.

Eğer sürekli aracı sıka sıka gitmiyorsanız yani standart kullanıcıysanız, bir de motorunuz için önerilen viskozitelerden biri 5w30 ise hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Muhtemelen içiniz rahat şekilde bıraktığınız yetkili servisler de bu yağdan kullanıyordur, varille alıp arabalara varilin içinden basıp geçiyorlar.
Castrol ile Doğuş Grubu zaten anlaşmalı. Hatta Doğuş'un spor dallarında sponsorudur kendisi.
Doğuş Grubuna bağlı bütün yetkili servisler Castrol kullanıyorlar.

Sorun olmaz ancak yağ kalitesiz. Aracınıza önem veriyorsanız motorunuzda Magnatec serisi bir yağ tutmamanızı öneririm. Viskozite bakımından ise 0W-30/5W-30&0W-40/5W-40 kullanılabilir, bu noktada kullanım tarzı, eksiltme miktarı ve iklim koşulları gözetilmeli.

Castrol ile Doğuş Grubu zaten anlaşmalı. Hatta Doğuş'un spor dallarında sponsorudur kendisi.
Doğuş Grubuna bağlı bütün yetkili servisler Castrol kullanıyorlar.
Hocam selamlar, burada mesele yağ markası değil, vw motoru için 504/507 onayı olan yağ kullanın demiş fakat bana koyulan yağda bu damga yoktu. Bu motorun onayının olmadığı bir yağ koyuldu fakat aynı (5w30) vizkozitede.

Hocam selamlar, burada mesele yağ markası değil, vw motoru için 504/507 onayı olan yağ kullanın demiş fakat bana koyulan yağda bu damga yoktu. Bu motorun onayının olmadığı bir yağ koyuldu fakat aynı (5w30) vizkozitede.
hiçbir şey olmaz. Modele özel ürün geliştirilecek kadar özel bir araç olmadığı sürece o onaylar tamamen marketing oyunu. Bakımları aksatılmadıkça rahat olun. Yağ kalitesizse huzursuz çalışır, yağ kaliteliyse keyifli çalışır. Ama sahte yağ olmadıkça herhangi bir arızaya sebep olmaz.