Turanza T005 Nasıl Bir Lastiktir ? / Turanza T005 Ses Seviyesi Hakkında

Alper45

Panpa
2,220
27
Bridgestone Turanza T005 nasıl bir lastiktir?
Egea Cross(F*re motor)'un üstünde bu lastikten var, araç sıfırken üstünde gelmiş. 2021 üretimi. 110'la giderken sadece yol sesi var. Bu ses, araç yalıtımı o kadar olduğu için mi, yoksa lastik(ki Turanza bildiğim kadarıyla odun gibi bir lastik, yanlışım varsa lütfen düzeltin) kaynaklı mı, onu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Egea Cross(F*re motor)'un üstünde bu lastikten var, araç sıfırken üstünde gelmiş. 2021 üretimi. 110'la giderken sadece yol sesi var. Bu ses, araç yalıtımı o kadar olduğu için mi, yoksa lastik(ki Turanza bildiğim kadarıyla odun gibi bir lastik, yanlışım varsa lütfen düzeltin) kaynaklı mı, onu merak ediyorum.
Tutuş olarak iyi lastiktir. Sesin kaynağı araç yalıtımı olabilir.

Tam olarak gözlemlediğiniz gibi bir lastiktir. :d
Takoz gibidir, konfor fakiridir. Ama sportiflik tercih edilmiş de sert konforsuz olmuş gibi değil, dümdüz takoz bir lastiktir.
Aşırı gürültülüdür. Halihazırda yalıtımı vasat olan Egea'da işler çok can sıkıcı bir noktaya gelir. İçeride çok affedersiniz benim capon jazz kadar lastik sesi yapabilir. :'D
Eskileri tüketim olarak da kötüydü ama son yıllardaki Turanza'lar o konuda daha iyi diye biliyorum.

İyi yanları yok mudur? Tabii ki vardır. Nelerdir:

Islakta kuruda genel olarak iyi tutar. Çok aşırı harika mükemmel bir performans vermez ama virajlardaki tutunmada da frenajda da bir zayıflık göstermez. O konuda güvenilir bir lastiktir.
Sağlam lastiktir. Kolay kolay baloncuk, yarılma filan yapmaz.
Bir de sağlamlığıyla bağıntılı olarak uzun ömürlü bir lastiktir. belki 50-60 bin km bile kullanabilirsiniz. Hamuru çatlamaya başlayana kadar kullanılabilir. Dişleri kolay kolay bitmez.

Tutuş olarak iyi lastiktir. Sesin kaynağı araç yalıtımı olabilir.
Açıkçası Egea Cross'un yol sesi yalıtımı nasıl bilmiyorum, farklı lastiklerle deneme fırsatım olmadı. Tek hatırladığım, forumda incelemesini de yaptığım, kuzenimin şirket aracı olan 2021 1.6MJet lounge Egea Cross'ta net olarak daha az yol sesi olduğu. Ancak, onun lastikleri neydi, hatırlamıyorum. O yüzden, sesin kaynağı bu mu diye size danışmak istediğim.

1 yıl yaklaşık 25 bin kmdir kullanıyorum. Yol tutuşu ıslakta da kuruda da fena değil. Yalnız lastikler soğukken çok güvenmemek gerek. Sert olduğundan dolayı muhtemelen ısınana kadar tutuş zayıflığı oluyor. Gerçekten takoz gibi kaldırıma in çık sağa sola sürt gık demez. Dişleri de ben viraj kasmama rağmen iyi dayandı bi bu kadar daha gider diye tahmin ediyorum. Türkiye şartları için kullanılabilir bir lastik. Güvenliği iyi, yol sesi biraz fazla, konfor bakımından ortalama ya da vasat. Fakat ben uzun ömürlü olması ve kullandığım aracın limitlerinde yeterince tutuş sağlayan bir lastik aradığım için tercih etmiştim. Öyle de oldu.

Benim arabanın üstünde RFT versiyonu var, bayiden bununla çıkmış muhtemelen. Tutuşu fena değil virajda da frende de çok kendini saldığına denk gelmedim. Ama @Cenk'in de bahsettiği gibi yumuşak bir lastik değil o nedenle ses seviyesi ve konfor olarak biraz zayıf bir lastik.

Ben uzun süre kullanmıştım. Bence mükemmel bir lastik. Ne ıslakta ne de kuruda bir sorun yaşamadım. Yol sesi olarak da tatmin ediciydi. Fren performansı da çok iyiydi, tabi ki arabada önemli bir unsur burada.

Bunun hem yerli üretim hem de avrupa üretimi olanları var; benim kullandığım avrupa üretimi idi. Üretilen ülkeye göre hamuru vs. farklılık gösteriyor mu, bilemiyorum.

Düzenleme: Bu arada Renault Megane 2015 üzerinde gelen Turanzaları da kullanmıştım, ama hangi modeliydi tam hatırlamıyorum. Onlar bu modele göre bariz sert hissettiriyordu. O yüzden alırken bayağı bir mesafeliydim aslında, ama bu lastik kesinlikle farklı.

Son düzenleme:
Compactıma bir takım 195/65/15 ebadını satın almıştım. Benim tercih etmemde birincil olarak rakiplerine göre bariz hafif ve yuvarlanma direncinin az olması etkili olmuştu. Diğer testlerde de yine yukarılara oynayan bir model. Yol sesi ve sertlik olarak ben bir rahatsızlık hissedemedim. Hatta sertlik bakımından lastik yanağının diğer lastiklere göre inanılmaz yumuşak olduğunu gösteren bir inceleme videosu vardı ama burada sert olduğuna dair incelemeler paylaşılmış. Ek olarak Lassa Revola ile birebir aynı desene ve etiket değerlerine sahip. Sanırım aynı tesiste üretiliyordur.

Son düzenleme: