vag group sensörleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omerta84

Profesör
29 Ara 2016
242
130
1,085
aracımdaki otomatik aydınlatma gün alaca karanlığa düşmeye başladığı durumlarda kafası karışmaya başladı hatta normal zamanlarda da yapmaya başladı. sürekli yapınca da arıza uyarısı verdi geçen gün. sonra düzeldi. komple sistem mi bozuldu yoksa sadece sensörde mi sıkıntı var tam çözemedim. komple sistem bozulsa gece de kafasına göre söner diye düşünüyorum.
geçen gün baya tazikli su ile yıkadım baya azaldı sorun. sizce sorun sensörün kirlenmesi-bozulması mı yoksa daha büyük bişey mi
birde bu aydınlatma sensörü aracın neresindedir_?
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,019
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Far sensörü, genelde yağmur sensörüyle birlikte iç dikiz aynasının arkasında ön cama bakacak şekilde durur (HGS montajı için tarif edilen yerin hemen üstünde). Camınızın herhangi bir yerinde küçük bir çatlak oluşsa bile şaşırtıcı şekilde bu sensörlere etkisi olabilir. Sensörlerin bulunduğu bölüm içeriden herhangi bir darbe alıp camdan ayrılmışsa o da sebep olarbilir. İç&dış temizliğe verdiğiniz zaman ön camı hunharca silen biri sensörlerin olduğu yere rahatlıkla vurabilir.
Bunların dışında akünüz bitmek üzere olabilir. Gücü azalmaya başladığında ilk olarak bu tarz sistemler kafayı yemeye başlar. Sistemin veya sensörün bozulma ihtimali çok daha düşük.
 

omerta84

Profesör
29 Ara 2016
242
130
1,085
o yüzden hep aracı kendim yıkarım :) iki sensörün aynı mekanizma ile çalışmasını bende duydum ama yağmur sensörü işini gayet iyi yapıyor ama aydınlatmada sıkıntı yaşayınca emin olamamıştım.
yani yolda giderken bile akünün seviyesi az ise etki edebilir diyorsunuz,dediğiniz gibi ise aküm 4. yılını bitirdi ağustosda 5 i bitecek :). teşekkürler..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım