KAPALI Vanalı Egzos Motor patlattı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
8 Eyl 2016
7,345
10,782
4,770
İstanbul
Marka
Hyundai
Hyundai i10 grubumuzda ,arabasına vanalı egzos takan bir arkadaşımız, katalitik konverteri iptal etmediği için motoru patladı. Arkadaşımız, arabası traktör gibi ses çıkarıyor. Motoru hyundai servisinde vanalı egzos yüzünden garanti dışı kaldı. Motorun içine kaçan porselen parçalar, piston ve subablara zarar vermiş.

Arabayı yüksek devir cevirip, yanlış vitese takınca, arabalar egzos gazını geri çekiyormuş. İşte bu sebeble katalitik konverterdeki parçalanan parçalarda motora dolmuş.

Siz siz olun vanalı egzos deyip geçmeyin .
 

ulas79

Profesör
8 Eyl 2016
433
724
1,695
45
Aydın /Kuşadası
Bizim milletin yanlışı egzoz sisteminin sadece ses almak için otnqnacak birşey olduğunu sanması,her araca yapılır ve sesi kötü çıkarmadan performansa yatırım yapılmış olunur ama bunun bir mühendislik işi olduğunu ve iyi hesaplamalar yapılası gerektiğini önce anlamak gerek, back pressure hesabı yapılır egzos çapı ona göre ayarlanır manifold içi sıcaklık yüksek devirde ne olur o hesaplanır vs yani ciddi bir iştir, amabizim sanayi işi olursa bol ses versin 60 lık dü boru geçeyim millet bana baksın dersen sesin gelir kendin yarım saat sonra geçersin ve millet mabaadıyla sana güler,konuya gelirsek i10 da yapılır ama ne istediğine bağlı olarak yapılır eğer alt devirler güçlensin kalkışım hızlansın denirse manifoldu gaz çıkışını rahatlatacak en optimum şekilde tasarlatıp küçük çapta boru ve son susturucuyla back pressure ayarlanır hem ses daha az olur hem kişi tatmin olur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım