Araç 2013 1.6 tdci focus manuel. Bu ses her zaman çıkmıyor bazen çıkıyor.Sadece geri vitesten çıkarken mi yapıyor o sesi? Eğer sadece geri vitesten çıkarken yapıyorsa şanzımanı açtırıp geri vites senkromenç ve manşonuna baktırın. Başka bir ihtimal gelmiyor aklıma ama. Araç neydi? Manuel mi otomatik mi?
Debriyaja basılı hakdeyken.Peki bu ses debriyajdan çektikten sonra mı geliyor yoksa debriyaja basılı haldeyken mi?
hiç uğraşma hemen bi şanzıman katkısı al dene.bu katkılar benzin mazot katkıları gibi göreceli etki etmez,direk anlarsın farkını.eskiden arexons marka çok kullandım farklı araçlarda ciddi faydasını gördüm ama son yıllarda ihtiyacım olmadıgı için marka bilmiyorum.hatta araç çok km yaptıysa kaldırmışken şanzıman yağını da değiştir...Merhaba, başlıkta da belirtiğim gibi R'den boşa alınca gocurt diye bir ses çıkıyor nedeni ne sizce?
hiç uğraşma hemen bi şanzıman katkısı al dene.bu katkılar benzin mazot katkıları gibi göreceli etki etmez,direk anlarsın farkını.eskiden arexons marka çok kullandım farklı araçlarda ciddi faydasını gördüm ama son yıllarda ihtiyacım olmadıgı için marka bilmiyorum.hatta araç çok km yaptıysa kaldırmışken şanzıman yağını da değiştir...
ilk defa senden duydum böyle bişeyi,herkes illa ki zaman zaman bu tarz katkılar kullanır ,o zaman radyatöre antifriz de koyarsak garanti dışı kalacak...Bunları kullanınca , firma arabayı garanti dışı bırakmıyormu ?
Olabilir hocam. Bazı ford kullanıcılarındanda duydum.Fordlar' da kronik diye biliyorum. Bütün Courierler' de de bire atıp sonra geriye atınca gacırdıyordu.