KAPALI Vitesi R'den boşa alınca gocurt diye ses çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Akın

Panpa
3,436
Marka
Yok
Merhaba, başlıkta da belirtiğim gibi R'den boşa alınca gocurt diye bir ses çıkıyor nedeni ne sizce?

Sadece geri vitesten çıkarken mi yapıyor o sesi? Eğer sadece geri vitesten çıkarken yapıyorsa şanzımanı açtırıp geri vites senkromenç ve manşonuna baktırın. Başka bir ihtimal gelmiyor aklıma ama. Araç neydi? Manuel mi otomatik mi?

Sadece geri vitesten çıkarken mi yapıyor o sesi? Eğer sadece geri vitesten çıkarken yapıyorsa şanzımanı açtırıp geri vites senkromenç ve manşonuna baktırın. Başka bir ihtimal gelmiyor aklıma ama. Araç neydi? Manuel mi otomatik mi?
Araç 2013 1.6 tdci focus manuel. Bu ses her zaman çıkmıyor bazen çıkıyor.

Merhaba, başlıkta da belirtiğim gibi R'den boşa alınca gocurt diye bir ses çıkıyor nedeni ne sizce?
hiç uğraşma hemen bi şanzıman katkısı al dene.bu katkılar benzin mazot katkıları gibi göreceli etki etmez,direk anlarsın farkını.eskiden arexons marka çok kullandım farklı araçlarda ciddi faydasını gördüm ama son yıllarda ihtiyacım olmadıgı için marka bilmiyorum.hatta araç çok km yaptıysa kaldırmışken şanzıman yağını da değiştir...

hiç uğraşma hemen bi şanzıman katkısı al dene.bu katkılar benzin mazot katkıları gibi göreceli etki etmez,direk anlarsın farkını.eskiden arexons marka çok kullandım farklı araçlarda ciddi faydasını gördüm ama son yıllarda ihtiyacım olmadıgı için marka bilmiyorum.hatta araç çok km yaptıysa kaldırmışken şanzıman yağını da değiştir...

Bunları kullanınca , firma arabayı garanti dışı bırakmıyormu ?

Benim manuel focus'ta da 1.vitese geciste zorluk vardi. Fordlarin vites gecislerinde puruz olabiliyor. Benim aracin sanziman bilyasi degisince tum gecisler kaymak gibi oldu. Servise bir gosterin derim.

Her aracın farklı farklı huyları vardır doğrudur, fakat unutulmaması gereken böyle şeyler normal değil. En ucuzundan şanzıman yağını kaliteli bir yağ ile değiştirerek kurtulabilirsiniz. Keza benim aracımda da yokuş aşağı bir yerdeyken 'R' ye aldığımda "garç"lıyordu. Yağ değişiminde düzeldi, düzelmeseydi o zaman senkromeç mi bilyamı diye düşünmeye başlardım.
Geçmiş olsun.

Fordların genel sorunu geri vitese takarken cırlamadır, 2000 model fordumda böyle arkadaşımın 2015 model forduda böyle..
ama siz geri vitesten çıkartırken ses geldiğini söylemişsiniz, araç kaç bin km de debriyaj durumu iyi mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...