Direksiyon hidrolik mi elektrikli mi?
Elektrikli olsa direk elektrik motoruna bakın derdim de, hidrolikte birden çok yerden olabilir.Hidrolik hocam.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elektrikli olsa direk elektrik motoruna bakın derdim de, hidrolikte birden çok yerden olabilir.
Hidrolik sıvısının tam olduğunu varsayıyorum. Benim aklıma ilk gelenler ömrünü doldurmaya başlamış hidrolik pompası ve aşırı zorlanmadan ötürü hasar almış pinyon dişli. Direksiyon sistemini komple kontrol etmek gerek, çalışırken gözle kulakla muayene etmek gerek.
Yüksek ihtimal ondandır. Hidrolik basıncıyla destek gören bir sürü hareketli parça var malum, markayı modeli yakından tanımadıkça ses tonuna net cevap verilemeyeceği için hepsini tek tek kontrol etmek gerekiyor diyebildim....Son zamanlarda park ettiğim yerden çıkmak İçin manevra yaparken sonuna kadar çeviriyorum direksiyonu, o tetiklemiş olabilir. Yakın zamanda servise götürmeyi düşünüyorum.
...
Muhtemelen hidrolik direksiyon yağını değiştirirken özenli olmadılar ve sistemin içinde hava kabarcıkları kalmış durumda
Ayrıca bir konuda da hatırlatma isterim direksiyon hidroliği dışardan var gibi görülebilir ama bazen çamurlaşma olarak tabir edilen gri hale dönüşebiliyor kapağın etrafını iyice temizleyip açtıktan sonra süzgeci kaldırıp parmağınızı daldırınız rengine akışkanlığına bakınız
Hiç ihtimal vermiyorum ama direksiyon mafsalını tarif ediyorsunuz.Teşekkür ederim, yarın kontrol edip tekrar yazayım. Bir de ekleme yapmak istiyorum, aracın dışında ve galiba salıncak denen ön kısımda en ufak ses yok, sadece aracın içinde direksiyonu indirip kaldırırken kullandığımız kolların olduğu kısımdan geliyor ses, bilmem bölgeyi anlatabildim mi [emoji846]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi