Herkese iyi forumlar. Aracım da bulunan su sorununu çözdük den sonra yeni bir su sorunu ile karşılaştım. Aracı alalı 1.5 ay oluyor. Su sorununu henüz çözme den önce yağmur yağdık dan sonra aracın sol ön paspas altında ıslaklık fark ettim. Paspas olarak da KIL paspas adı verilen paspaslar dan var. Yağmur yağdığı gün çok fazla gezmiştim. Ayakkabılar su olduğu için paspas suyu çekti bu yüzden ıslandı diye düşünüyordum. Sonra su motor içinde ki tüm su hortumlarını değiştirdik den sonra araca antifiriz koymaya karar verdim. Hava hala yağışlı idi. Sonra fark ettim ki paspası çıkardık dan sonra döşemenin altı daha çok ıslanmış. Acaba antifiriz den kaynaklı petek mi patladı acaba diye düşündüm ancak sağ tarafta herhangi bir ıslaklık yok. Bundan dolayı henüz tam sorun neyden kaynaklı bilemiyorum. Bunun üzerine hava yağışlı değil iken ve yollar da kuru iken ıslak yeri güzelce ayak ısıtıcısı ile kuruttum. Buraya yükleyeceğim foto da göreceğiniz gibi kuruduk dan sonra beyaz olan yerler ıslanan bölgeler kuruttuk dan sonra beyaz leke gibi sırıttı. Ancak sabah doğru araca tekrar baktığım da tam kaçağın merkez noktasını buldum hafif yine ıslanmış ama çok değil. Acaba yüzeysel kuruttum dipte su var onu mu çekti yoksa kaçak mı var bilemiyorum. Su eksiltme azaldı sadece 2 günde 1 100ML kadar eksiltiyor onunda sebebi hararet müşürünün olduğu yerde ıslaklık var sanırım antifiriz sonrası conta saldı sızdırıyor. Bunun dışında su eksiltme sorunum yok henüz. Daha doğrusu tam o nokta da herhangi bir boru falan geçiyor mu onu da bilmiyorum. Islaklığın bulunduğu noktada bir tümseklik var geriye doğru dikdörtgen birşey tümseklik. Bulunduğum şehir de sorunu bilmeden sanayiye giderseniz ustalar öpücük hediye ediyorlar... Sizce nedendir ? Neyi kontrol etmeliyim ?
Son düzenleme: