AÇIK Volkswagen Bora 1.6 16V Sol ön paspas altı ıslanma sorunu

mehdiuygun20

Mehdi Uygun
Senkromeççi
12
32
Marka
Volkswagen
Herkese iyi forumlar. Aracım da bulunan su sorununu çözdük den sonra yeni bir su sorunu ile karşılaştım. Aracı alalı 1.5 ay oluyor. Su sorununu henüz çözme den önce yağmur yağdık dan sonra aracın sol ön paspas altında ıslaklık fark ettim. Paspas olarak da KIL paspas adı verilen paspaslar dan var. Yağmur yağdığı gün çok fazla gezmiştim. Ayakkabılar su olduğu için paspas suyu çekti bu yüzden ıslandı diye düşünüyordum. Sonra su motor içinde ki tüm su hortumlarını değiştirdik den sonra araca antifiriz koymaya karar verdim. Hava hala yağışlı idi. Sonra fark ettim ki paspası çıkardık dan sonra döşemenin altı daha çok ıslanmış. Acaba antifiriz den kaynaklı petek mi patladı acaba diye düşündüm ancak sağ tarafta herhangi bir ıslaklık yok. Bundan dolayı henüz tam sorun neyden kaynaklı bilemiyorum. Bunun üzerine hava yağışlı değil iken ve yollar da kuru iken ıslak yeri güzelce ayak ısıtıcısı ile kuruttum. Buraya yükleyeceğim foto da göreceğiniz gibi kuruduk dan sonra beyaz olan yerler ıslanan bölgeler kuruttuk dan sonra beyaz leke gibi sırıttı. Ancak sabah doğru araca tekrar baktığım da tam kaçağın merkez noktasını buldum hafif yine ıslanmış ama çok değil. Acaba yüzeysel kuruttum dipte su var onu mu çekti yoksa kaçak mı var bilemiyorum. Su eksiltme azaldı sadece 2 günde 1 100ML kadar eksiltiyor onunda sebebi hararet müşürünün olduğu yerde ıslaklık var sanırım antifiriz sonrası conta saldı sızdırıyor. Bunun dışında su eksiltme sorunum yok henüz. Daha doğrusu tam o nokta da herhangi bir boru falan geçiyor mu onu da bilmiyorum. Islaklığın bulunduğu noktada bir tümseklik var geriye doğru dikdörtgen birşey tümseklik. Bulunduğum şehir de sorunu bilmeden sanayiye giderseniz ustalar öpücük hediye ediyorlar... Sizce nedendir ? Neyi kontrol etmeliyim ?
WhatsApp Image 2025-12-08 at 17.53.41.jpeg

Son düzenleme:
Sol ayak dayama yerinde ıslaklık varsa kaput açma teline bak. Kapı eşiğinden bazen geliyor o olabilir o da belli olur iz yapar. Stop contasından yapabilir arkadan yürüyor bazen su. Stepnenin oralara bak oralara da su birikir ordansa. Son olarak çok yüksek su birikintilerine giriyorsan arabanın altında su tapaları var, onlar eksikse onlar yapabilir. Ankara'daysan çok pahalı olmayan bir usta biliyorum tek işi Bora-Golf 4 lere su alma giderme, kalorifer tamiri vs yapıyor.
Edit : Su eksiltme işini bir an önce gider. Sistem bir şekilde hava alırsa üst kapak contası yanabilir.

Son düzenleme:
Sol ayak dayama yerinde ıslaklık varsa kaput açma teline bak. Kapı eşiğinden bazen geliyor o olabilir o da belli olur iz yapar. Stop contasından yapabilir arkadan yürüyor bazen su. Stepnenin oralara bak oralara da su birikir ordansa. Son olarak çok yüksek su birikintilerine giriyorsan arabanın altında su tapaları var, onlar eksikse onlar yapabilir. Ankara'daysan çok pahalı olmayan bir usta biliyorum tek işi Bora-Golf 4 lere su alma giderme, kalorifer tamiri vs yapıyor.
Edit : Su eksiltme işini bir an önce gider. Sistem bir şekilde hava alırsa üst kapak contası yanabilir.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Malasef DENİZLİ de yaşamaktayım..Dediklerinize bir göz atacağım. Bir tanıdık sigorta kutusunun oradan da geliyor olabilir demişti. İnceleyeceğim ve duruma göre hızlı aksiyon alacağım. Su kaçağı veya eksiltmesi en dikkat ettiğim ve kıl olduğum şeydir mutlaka hızlı aksiyon alacağım.

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle sorun motor içi değil, dışarıdan gelen yağmur suyunun sol ön tabandan içeri sızması. Döşemenin altındaki sünger suyu tuttuğu için kuruttuktan sonra tekrar nemleniyor gibi görünüyor. Kalorifer peteği olsaydı sağ taraf da ıslak olurdu ve koku/buğu yapardı. Kapı fitili, kapı içi tahliyeleri ve polen filtresi kapağı en muhtemel kaynak; önce buraları kontrol ettirmen yeterli olur.

Zeminde su tahliye tapaları var onları kontrol edebilir misiniz bi? Bu yıllara denk passatımızda aynı sıkıntıyı yaşamıştık alttaki tapalarda eksiği vardı, o dönem tapa bulamayıp slikonla kapatmıştık çözülmüştü

Bugün sanayiye gittim ve alt tapa nın olduğu yeri slikon ile güzelce kapattık. Umarım sorun düzelir düzelmez ise kaportacıya gitmem gerekiyormuş. Kapı eşiğinden, sigorta kutusunun olduğu yerden gibi ve diğer arkadaşın önerdiği yerlere su tutulup bakılacakmış...