Alman otomotiv devi Volkswagen, Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurmuştu. Fakat firmanın Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrika, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle askıya alınmıştı.

1573938212425.png


Sözcü'de yer alan habere göre, Diess, “Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak araçları mevcut fabrikalarımızda üretiriz” açıklamasında bulundu.
Volkswagen'in üretim birimi yöneticisi Andreas Tostmann, Volkswagen'in Türkiye'ye yeni bir araç fabrika kurma planının askıda olduğunu açıklamasının ardından Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya yatırıma talip olduklarını açıklamıştı. Ancak Diess’in yaptığı son açıklama “fabrikayı Türkiye’de kurmazsak başka yerde kurmayız” şeklinde yorumlandı.

Öte yandan otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) eski Başkanı Alper Kanca Volkswagen'in sene sonuna kadar fabrika kararı için bekleyeceğini belirtti.

Kaynak
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca ve Cenk

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
O piti piti karamela sepeti, VAG risk almıyor almıyor diyorduk, stabil pazarda satış yapmak kolay tabii siz hele bir gelin bakalım dünya kaç bucak :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: ciftvanoss
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım